BYGG

NRK-tomta på Marienlyst legges ut for salg

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forventer mange forslag til hvor NRK skal flytte.

Oslo  20190424.
NRK-bygget på Marienlyst.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20190424. NRK-bygget på Marienlyst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
26. sep. 2019 - 10:27

NRK skal flytte fra Marienlyst-tomten i Oslo og er på jakt etter et nytt sted for sitt hovedkontor. Nå legges tomta på Marienlyst ut for salg, ifølge NRK.

– NRK skal være en berikelse for det området vi flytter til. Vi skal møte publikum i et åpent, fleksibelt bygg der vi «vrenger innsiden ut» og inviterer til opplevelser og deltakelse i innholdsproduksjonen. Jeg er sikker på at det blir stort engasjement og mange forslag om hvor NRK skal være i tiden framover, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

NRK har utarbeidet et planprogram som viser hvordan tomta på Marienlyst kan bli seende ut i fremtiden, blant annet boliger, handel, kultur, idrett og grøntområder.

Kringkastingshuset med Store studio og parkarealer skal bevares i henhold til fredningsvedtak, mens Fjernsynshuset og øvrig bebyggelse foreslås revet.

– Verdt over to milliarder kroner

Tomta regnes som svært attraktiv som et potensielt boligområde, og i 2016 anslo administrerende direktør Daniel K. Siraj i OBOS at tomta var verdt to milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

OBOS er blant aktørene som har uttrykt interesse for tomta. Siraj mener at eiendommen er verdt langt mer enn to milliarder kroner i dagens marked. Han vil imidlertid ikke komme med et anslag.

– Det kan jeg ikke si noe om i avisa. Nå skal vi by mot mange andre aktører, sier Siraj til Medier24.

NRK har ikke ønsket å kommentere verdien på tomta, men ifølge Medier24 skal det være snakk om et ønske om å få et bud på minst 2,5 milliarder kroner. NRK ønsker å få landet et salg innen starten av desember, ifølge prospektet.

Les også

Usikkerhet rundt nytt hovedkontor

Det er fremdeles usikkert hvor det nye hovedkontoret skal ligge, men adresser i Oslo, Lillestrøm og Bærum har tidligere vært pekt på som potensielle kandidater.

Avgjørende for hvor NRK havner, er behovene kringkasteren har, samt hva NRK får for salget av Marienlyst-tomta.

Kringkastingssjefen har tidligere sagt at de tradisjonsrike bygningene på Marienlyst ikke er hensiktsmessige nok for en moderne kringkaster, og at NRK både vil kunne jobbe bedre, spare penger og bli mer miljøvennlige ved å flytte til et nytt og moderne bygg.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.