BYGG

NRK kan flytte inn hos nye NTNU

NRK vurderer å flytte sammen med NTNU på det nye universitetsområdet på Gløshaugen i Trondheim.

NRK vurderer å flytte sammen med NTNU på Gløshaugen etter rundt 30 år på Tyholt. Avdelingen på Tyholt er NRKs største utenfor Marienlyst i Oslo. Dette er vinnerforslaget i arkitektskonkurransen om nytt NTNU-campus. Arkitektene i Koht Arkitekter står bak bidraget.
NRK vurderer å flytte sammen med NTNU på Gløshaugen etter rundt 30 år på Tyholt. Avdelingen på Tyholt er NRKs største utenfor Marienlyst i Oslo. Dette er vinnerforslaget i arkitektskonkurransen om nytt NTNU-campus. Arkitektene i Koht Arkitekter står bak bidraget. Bilde: Koht Arkitekter
18. des. 2018 - 10:28

Før helgen inngikk de to institusjonene en intensjonsavtale om samlokalisering, skriver Adresseavisen.

– Dette er et veldig godt eksempel på hva campussamlingen i Trondheim fører til. NRK og andre eksterne samarbeidspartnere ønsker å flytte hit for å kunne samarbeide tett med våre forsknings- og utdanningsmiljø, sier Merete Kvidal, som leder campusutvikling ved NTNU.

Den regionale administrasjonssjefen i NRK, Jo Ragnar Tremoen, påpeker på sin side at det er snakk om en uforpliktende avtale.

– Vi utforsker en samlokalisering med NTNU enten på eller ved campus. For oss er det viktig med åpenhet og tilgjengelighet for folk. Derfor ønsker vi å ligge åpent mot byen, sier Tremoen.

NRK har cirka 250 ansatte i Trondheim og produserer på alle plattformer både regionalt og for hele landet. Det har skjedd en rivende utvikling i mediene siden kringkasteren flyttet inn på Tyholt for 30 år siden, i lokaler bygget for å lage radio og TV.

Tremoen sier NRK og NTNU allerede samarbeider på flere områder, både redaksjonelt og når det gjelder bruk og utvikling av ny teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.