SAMFERDSEL

Norske tog kjøper inn 47 nye lokal- og fjerntog

Norske tog, som er innkjøper og forvalter av tog i Norge, melder at de skal bruke 12 milliarder på 47 nye tog for å gi bedre reiseopplevelser.

Norske tog, innkjøper og forvalter av tog i Norge, melder at de skal bruke 12 milliarder på 47 nye tog for å gi bedre reiseopplevelser.
Norske tog, innkjøper og forvalter av tog i Norge, melder at de skal bruke 12 milliarder på 47 nye tog for å gi bedre reiseopplevelser. Foto: NTB
8. jan. 2022 - 21:37

– Vi skal i første omgang kjøpe inn 17 fjerntog og 30 lokaltog. Vognene og lokomotivene som brukes på ulike distanser i Norge, er i ferd med å nå sin levetid og må byttes ut de neste årene, sier administrerende direktør i Norske tog, Øystein Risan til Nationen.

Norske tog er statens innkjøper og forvalter av tog, og leier ut tog til togselskapene.

I desember ble det klart at fire produsenter har kvalifisert seg til å delta i konkurransen om de nye fjerntogene, som har en kostnadsramme på 8 milliarder kroner og skal være klare i 2026.

I tillegg satser Norske tog, på 30 nye lokaltog som skal være klare i 2025, med en kostnadsramme på 4,2 milliarder kroner.

– Vi har mulighet for å kjøpe inntil 170 tog senere. De første 30 togene skal gå i trafikk på Østfoldbanen og vil gi passasjerene en mer behagelig togreise, sier Risan.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.