SAMFERDSEL

Norske tog kjøper inn 47 nye lokal- og fjerntog

Norske tog, som er innkjøper og forvalter av tog i Norge, melder at de skal bruke 12 milliarder på 47 nye tog for å gi bedre reiseopplevelser.

Norske tog, innkjøper og forvalter av tog i Norge, melder at de skal bruke 12 milliarder på 47 nye tog for å gi bedre reiseopplevelser.
Norske tog, innkjøper og forvalter av tog i Norge, melder at de skal bruke 12 milliarder på 47 nye tog for å gi bedre reiseopplevelser. Foto: NTB
8. jan. 2022 - 21:37

– Vi skal i første omgang kjøpe inn 17 fjerntog og 30 lokaltog. Vognene og lokomotivene som brukes på ulike distanser i Norge, er i ferd med å nå sin levetid og må byttes ut de neste årene, sier administrerende direktør i Norske tog, Øystein Risan til Nationen.

Norske tog er statens innkjøper og forvalter av tog, og leier ut tog til togselskapene.

I desember ble det klart at fire produsenter har kvalifisert seg til å delta i konkurransen om de nye fjerntogene, som har en kostnadsramme på 8 milliarder kroner og skal være klare i 2026.

I tillegg satser Norske tog, på 30 nye lokaltog som skal være klare i 2025, med en kostnadsramme på 4,2 milliarder kroner.

– Vi har mulighet for å kjøpe inntil 170 tog senere. De første 30 togene skal gå i trafikk på Østfoldbanen og vil gi passasjerene en mer behagelig togreise, sier Risan.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.