BYGG

Norsk selskap skal designe Islands «nye» flyplass

Se tegningene.

12. mars 2015 - 19:13

Det norske arkitektkontoret  Nordic Office of Architecture har blitt enstemmig utropt som vinner av konkurransen om utformingen av Keflavik Lufthavn på Island, etter å ha konkurrert mot fem andre selskaper.

Keflavik lufthavn skal gjennomgå en stor utvidelse, til en kapasitet på 8 millioner passasjerer per år. Dette er rundt en tredjedel av antallet passasjerer som er innom Gardermoen lufthavn hvert år.

Flyplassen ses likevel av mange på som et viktig knutepunkt for flytrafikk mellom Europa og Nord-Amerika.

Nordics plan gjelder både masternivå og terminaldesign for flyplassen. Løsningen «optimaliserer bruken av eksisterende anlegg, rullebaner og bygningsmasse», ifølge selskapet.

Les også: Her lander verdens største fly på Gardermoen

– Fleksibel løsning

«Økende trafikk, rushtidskapasitetskrav og fremtidige endringer krever en ordning som er åpen for alternative utbygginger og fleksibel for uforutsette behov», heter det i en pressemelding fra arkitektkontoret.

Nordic ble prekvalifisert til prosjektet sammen med fem andre team innen flyplassplanlegging; EC Harris (UK), Ineco (Spania), NACO (Holland), Rambøll (Danmark) og Mott Macdonald og VJI Consulting (UK).

Les også: Ny kunstig lagune skal forsyne 155.000 hjem med strøm

Fikk 861 millioner til utvidelse

 

Slik ser Nordic for seg at Keflavik lufthavn vil se ut etter utvidelsen. Nordic Office of Architecture
«En viktig fordel med Nordics forslag er at utviklingen kan skje uten å forstyrre driften av flyplassen. Dette sikrer at prosjektet er i samsvar med målene for Isavia», heter det i pressemeldingen.

Tidligere i år fikk flyplassen tildelt 861 millioner kroner til utbyggingen av det statlig eide Isavia for arbeidet med utbyggelsen.

Les også:

Nye byggkrav gjør småhus 150.000 kroner dyrere

40, 30, 28, 17 etasjer - sjekk høyhusene som står i kø i Norge

Boeing og Saab med nytt system for å skyte bomber fra bakken

40, 30, 28, 17 etasjer - sjekk høyhusene som står i kø i Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.