OLJE OG GASS

Norsk oljenestor får prestisjepris

– Enestående, livslangt arbeid for sikker og lønnsom drift offshore.

 Carl Arne Carlsen ble i Houston, under oljekonferansen OTC, tildelt pris for sitt enestående og livslange arbeid for sikker og lønnsom drift offshore.
Carl Arne Carlsen ble i Houston, under oljekonferansen OTC, tildelt pris for sitt enestående og livslange arbeid for sikker og lønnsom drift offshore. Bilde: DNV GL

Denne uken går oljebransjens største internasjonale arrangement av stabelen, Offshore Technology Conference (OTC) der godt over 100.000 deltakere fra hele verden samles i Houston.

I går, på OTC-middagen dagen før selve konferansen starter, ble DNV GLs Carl Arne Carlsen hedret med det som omtales som bransjens mest prestisjefylte pris.

– Han får prisen for sitt enestående og livslange arbeid for sikker og lønnsom drift offshore, både internasjonalt og på norsk sokkel, skriver DNV GL i en pressemelding.

Bransjen på OTC: – Vi håper å tjene masse dollars

Tatt i bruk av hele industrien

Ifølge meldingen har Carlsen gjennom sine 40 år i Det Norske Veritas, nå DNV GL, vært med på å prege utviklingen av olje- og gassindustrien, ikke minst gjennom sitt arbeid for å definere og innføre internasjonale sikkerhetskrav.

– Umiddelbart etter Alexander Kielland-ulykken ble han utpekt til å lede DNVs arbeid med å forhindre at noe slikt kunne skje igjen. Regelverket som ble utarbeidet ble umiddelbart tatt i bruk av hele offshore-industrien, heter det i meldingen.

Carlsens arbeid har satt tydelige spor, og han har blitt brukt aktivt for å lede andre arbeid med å forhindre ulykker.

– Tilsvarende i 1992, etter et tiår med forliste oljetankere og bulkskip, og med store tap av menneskeliv, ble han igjen utpekt til å lede arbeidet med å forhindre slike ulykker. Ni måneder senere ble anbefalingene vedtatt i FN og ble gjeldende for all internasjonal skipsfart, skriver DNV GL.

Les også: Slik vil Helge Lund bygge i fremtiden

– Vi er stolte

Det pekes også på at Carlsen var sentral i arbeidet med å ta i bruk ombygde skip for utvinning av olje i Nordsjøen.

Dette gjorde det mulig å bygge en rekke felt som ellers ikke vill blitt ansett som lønnsomme, men som i ettertid har vist seg å være avgjørende for aktiviteten i Nordsjøen.

– Carlsen er en sterk leder i offshoreindustrien. Vi er stolte over at han har brukt sin karriere med DNV, og på vegne av alle sine 16.000 kolleger vil jeg gratulere ham med denne anerkjennelsen, sier DNV GLs konsernsjef, Henrik O. Madsen.

Les også: – I prinsippet kan vi produsere ferskvann på havbunnen

Å få innpass

Selv sier Carl Arne Carlsen at det ikke er de tekniske løsningene som har vært mest utfordrende for ham i løpet av karrieren.

– I løpet av mitt arbeid for å utvikle nye regler og standarder for offshoreindustrien, har jeg lært at det ofte ikke er de tekniske utfordringene som utgjør de største hindrene.

– Den vanskeligste delen er å finne kostnadseffektive praktiske løsninger, som kan få innpass både hos bransjen og hos myndigheter, sier Carlsen i meldingen fra DNV GL.

Les også:

Her er Arktis-oljen utenfor Tromsø

Dette er verdens fem største oljefelt til havs

Statoil kan måtte importere gass til Sverdrup-feltet  

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.