ARBEIDSLIV

Norsk master ved Berkeley

Miguel Calix (innfeldt) har gått et år i Norge ved siden av fast jobb, og er nå på plass ved Haas school of Business ved UC Berkeley.
Miguel Calix (innfeldt) har gått et år i Norge ved siden av fast jobb, og er nå på plass ved Haas school of Business ved UC Berkeley. Bilde: NTNU / Wikipedia

Master of Technology Management

  • Toårig executive masterutdanning.
  • Videreutdanning for teknologiledere, i samarbeid mellom NTNU og NHH.
  • Taes sammen med jobb.
  • Vekt på nettverk mellom deltakerne og internasjonalt perspektiv.
  • Ett semester gjennomføres i utlandet, enten ved MIT, Singapore, Berkeley eller Chalmers.
  • Masteroppgaven lages etter oppdrag fra egen bedrift.


Miguel Calix er første student fra NTNUs Master of Technology Management (MTM) som tar sine seks måneder i utlandet ved det anerkjente University of California i Berkeley.

Lik MIT-avtalen

Calix, som kommer fra Mexico, tok kontakt med Berkeley på eget initiativ. I januar dro koordinatoren for MTM-programmet, Frode Heldal, til Berkeley for å diskutere mulighetene.

Men det var først sent i vår avtalen kom på plass, etter samme modell som den avtalen NTNU allerede har med Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Forsiktig start

Dette semesteret er det bare Calix som tar sine måneder i utlandet ved Berkeley. Fordi avtalene kom i boks så sent, var de fleste andre studentene lovet bort til andre universiteter på dette tidspunktet.

Men til neste år kan det bli snakk om å sende flere studenter til Berkeley:

- Vi begynner forsiktig for å se hvordan det fungerer. Neste år satser vi på å sende to studenter, for så å forhåpentligvis trappe opp de neste årene, sier MTM-koordinator Frode Heldal.

Godt renomme

Heldal sier det er på grunn av de norske studentenes gode renomme ved MIT, at Berkeley nå gir plass til norske studenter på et program som vanligvis ikke er åpent for andre enn innrullerte studenter ved University of California.

Management of Technology-programmet (MOT) er et samarbeid mellom Haas business school, College of engineering og School of information management, og gir norske ingeniører muligheten til å videreutdanne seg på en rekke ulike felt.

- Berkeley er veldig flinke både på innovasjon og teknologi, og det ligger geografisk nært store bedrifter som Microsoft, Intel, Cisco og HP. Dette er også bedrifter skolen og programmet samarbeider med, noe som gir studentene unike muligheter, sier Heldal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.