INDUSTRI

Norsk Industri brukte 2,4 millioner på jakt og sjøfly

Fra 2015 til høsten 2023 leide Norsk Industri et jaktterreng med hytte på Hardangervidda. I fire år av perioden leide de også inn et sjøfly.

Tidligere Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen sier at han mener bruken av området var «helt innenfor».
Tidligere Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen sier at han mener bruken av området var «helt innenfor». Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
9. feb. 2024 - 06:33

NHO-foreningen Norsk Industri betalte over 1,1 millioner kroner for leie av jaktområdet og hytta, samt 1,3 millioner kroner på sjøfly til og fra området, skriver styreleder Ståle Kyllingstad i en e-post til E24.

– Da styret ble kjent med saken, besluttet styreleder umiddelbart, 9. oktober, å avvikle leieforholdet og avslutte denne type relasjonsaktivitet, skriver Kyllingstad. Han har vært styreleder i selskapet siden 2021.

Det var tidligere direktør Stein Lier-Hansen som håndterte leieforholdet. Han var leder av arbeidsgiverorganisasjonen fra 2006 til han gikk av ved utgangen av 2023.

Lier-Hansen sier til avisen at han mener bruken av området var «helt innenfor» og at administrasjonen i Norsk Industri var kjent med leieavtalen.

Det amerikanske fartøyet USS Carney har ankommet det angrepne skipet, opplyser rederiet. Her er skipet i 2018.
Les også

Norskeid skip angrepet: – Truffet av et objekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.