BYGG

Norsk bygg hylles i Rio

NCCs nye hovedkontor i Oslo er kåret til ett av verdens 100 beste for bærekraftige løsninger.

21. juni 2012 - 15:03
Vis mer

Kåringen ble gjort av den globale miljøorganisasjonen Sustainia100.

Vinnerne ble annonsert på klimakonferansen Rio+20 i går kveld, med blant andre Gro Harlem Brundtland som representant for organisasjonen der Arnold Schwarzenegger er honorær styreleder.

Under prisutdelingen uttalte Schwarzenegger blant annet at:

I am very excited and inspired by this as it makes it absolutely clear that our mission is possible. That we do have the ammunition we need to tackle this challenge. That we have what it takes to create fun and attractive societies without destroying our planet.”

Les også: 

Vil bleke byer mot global oppvarming 

Dette bolighuset går i pluss 

Passivhus og miljø

Østensjøveien 27, som blir NCCs nye hovedkontor på Bryn/Helsfyr i Oslo, er under bygging og prosjektert av Rambøll.

Det blir bygget etter passivhusstandard og det er lagt vekt på CO2-vennlige bygningsmateraler, god parkeringsdekning for sykler og med svært god tilgjengelighet for offentlig transport.

Dette gir samlet en reduksjon i CO2-utslipp på 50 prosent i forhold til dagens standard.

– Vi er veldig stolte over å nomineres av en prestisjetung organisasjon som Sustainia. Utmerkelsen er med på å understreke NCCs fokus på utvikling av bærekraftige løsninger for fremtiden, sier administrerende direktør i NCC Property Development AS, Rolf Thorsen.

SVs Hallgeir Langeland: – Alle burde ha råd til å bo slik!

Les også: Passivhus blir påbudt

1200006367.jpg

Bærekraftig og lønnsomt

Prosjektet vil minst oppnå BREEAM karakteren «Very good», som dokumenterer et bredt og grundig miljøfokus gjennom hele prosessen. Når disse virkemidlene i tillegg fører til et kostnadseffektivt bygg med spektakulær arkitektur og et godt innemiljø som inspirerer og inviterer til samarbeid blir dette en interessant bygning som viser vei til en bærekraftig fremtid. Bygget ferdigstilles i desember 2013.

– Dette er veldig hyggelig. Spesielt for NCC. Noe av suksesskriteriet, som også Sustainia har vektlagt er hvordan hele teamet med NCC som byggherre, Henning Larsen Architects og Rambøll i fellesskap har vektlagt å innarbeide energieffektive løsninger helt fra starten av, uttaler Tor Arvid Vik i Rambøll.

Arkitekt for prosjektet er det anerkjente danske arkitektfirmaet Henning Larsen Architects AS, som blant annet har tegnet Operabygget i København.

Les også:

- Energisparing blir mindre lønnsomt

Slik vil regjeringen ha bygningspolitikken

Nullhus skal danke ut passivhus

Energibruk ned fra 530 til 66 kWh per kvadrat

Norges første nullhus 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.