TUNNELER

Norges største veiprosjekt skal åpnes via video på onsdag

Onsdag 22. april kl. 14.15 skal samferdselsminister Knut Arild Hareide fra kontorstolen i Oslo forestå åpningen av Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen i Rogaland. . Åpningen vil skje via video, og ordførere, fylkesordfører og Statens vegvesen deltar sammen med statsråden.

Her på Hundvåg møtes Ryfylketunnelen og Hundvågtunnelen.
Her på Hundvåg møtes Ryfylketunnelen og Hundvågtunnelen. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
17. apr. 2020 - 08:45

– Det er veldig morsomt å få være med på den første digitale veiåpningen i Norge. I disse spesielle tider har vi sett hvordan folk finner kreative løsninger på utfordringer vi tidligere ikke visste vi hadde. Her har Statens vegvesen fått til en fullverdig åpning uten at vi møtes. Det er viktig for oss å åpne veien for bilistene når den er klar til bruk, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

– Vi skulle gjerne løpt etter enda flere firmaer. Vi har informasjon som tilsier at vi kunne gjort det, sier leder Per Herman Pedersen i Krimenheten.
Les også

Etterforsket Killingmo, som nå må i retten – meldingene om arbeidskrim øker

Jobbet med prosjektet siden 9. november 2012

Åpningen sendes direkte på Facebook-sidene til Samferdselsdepartementet og prosjektsiden til Ryfast, i tillegg til hjemmesidene til Stavanger Aftenblad og NRK. Det vil derfor være mulig for alle interesserte å følge åpningen direkte. Sendingene starter kl. 14.15 og selve veien skal åpnes ca. kl. 14.45.

– Dette er en stor og viktig dag for oss alle. 9. november 2012 tok daværende samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, første spadetak på prosjektet.  Det har vært et komplekst prosjekt som inneholder viktige vegforbindelser for Stavanger by, og fastlandsforbindelsen til Ryfast.  Det er en formidabel jobb som er gjennomført av våre entreprenører, rådgivere under ledelse av en kompetent byggherreorganisasjon, sier direktør, utbygging i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik.

Fylkesvegsjef Ole Jan Tønnesen, Møre og Romsdal fylkeskommune.
Les også

Advarer om pengemangel

Bare prosjektlederen blir på stedet

REKORD: Kartet viser hvor tunnelene går under havet i Rogaland. <i>Bilde:  Ill. Google Maps / Elisabeth Rodrigues</i>
REKORD: Kartet viser hvor tunnelene går under havet i Rogaland. Bilde:  Ill. Google Maps / Elisabeth Rodrigues

Ordførerne i Stavanger og Strand og fylkesordføreren i Rogaland deltar også på åpningen via video. Prosjektleder i Statens vegvesen, Gunnar Eiterjord, vil være den eneste som vil være til stede på den nye veien.

Med dette vil hele Ryfast-prosjektet, som er Norges største veiprosjekt, være åpnet. Det er Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen som åpnes onsdag 22. april. De siste tunnelene i prosjektet.

Helikopter lander på Goliat FPSO. Vår Energi økte omsetningen og tjente godt i fjerde kvartal 2024.
Les også

Nedgang for Vår Energi – utsetter storprosjekt

Oppstart uten bompenger

– Jeg gleder meg stort over at vi endelig får åpnet de siste tunnelene. Dette fører til en bedre reisehverdag for folk og næringsliv i og rundt Stavanger. Med gjennomgangstrafikken i tunnel, blir veitilbudet forbedret også for dem på reise langs E39, sier Hareide.

Det vil ikke være bompengeinnkreving fra oppstarten fordi testingen av innkrevingsutstyret er forsinket på grunn av koronasituasjonen. Det er usikkert når dette er på plass.

Med Sørlige Nordsjø II vil Sørlandet få et betydelig kraftoverskudd, skriver Volt og BCG i en pressemelding.
Les også

Har analysert hvor billig strømmen blir med havvind til Sørlandet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.