Nordlendingene har bommet og bommet. Nå må de kutte enda mer

Det nordnorske oljeselskapet utelukker ikke oppsigelser.

Nordlendingene har bommet og bommet. Nå må de kutte enda mer
North Energy har slitt med letevirksomheten sin lenge, og det har ikke vært tegn til bedring. Nå må North kutte mer. Bilde: North Energy

Det nordnorske oljeselskapet North Energy får fortsatt ikke sving på sine leteaktiviteter. De har bommet, bommet og bommet på sine prospekter.

Det førte først til at administrasjonen måtte komme opp med kutt i driftskostnader som tilsvarte en halvering. Nå må de kutte ytterligere. Det kommer frem i en melding i dag.

Konstituert administrerende direktør, Knut Sæberg bekrefter dette for Teknisk Ukeblad.

Oljearbeidere på oljeplattform: – Oljearbeidernes løsninger har vært alt for dyre

Mulig ytterligere reduksjon

– Styret har bestemt at vi skal gjennomføre kostnadstiltak på toppen av de tiltakene som allerede er besluttet og annonsert. Planen er at vi må lage en handlingsplan for å få den godkjent i styret, sier han.

Sæberg, som ble konstituert da Erik Karlstrøm fikk sparken tidligere i år, sier at det er fullt mulig at de må redusere personell ytterligere.

– Forrige gang skulle vi kutte driftskostnadene i to. Det vi nå skal foreslå for styret, vil komme på toppen av disse kuttene, sier han.

– Det betyr at vi nok en gang blir nødt til å snu alle steiner for å finne steder å kutte.

Les også: Statoil kjøpte seg inn i disse fem selskapene i fjor

– Må jobbe knallhardt

Sæberg skal i dag presentere kvartalsrapporten for selskapet. Det er fortsatt ikke lystig lesning, særlig på grunn av dårlige leteresultater.

– Hverken Zumba-prospektet i Norskehavet eller Haribo-prospektet i Nordsjøen påviste kommersielle hydrokarbonforekomster, heter det i meldingen som ble sendt ut.

Det kommer også frem at de hadde et negativt resultat etter skatt på 34 millioner kroner, som i all hovedsak relaterer seg til leteaktiviteter.

Sæberg sier dog at de fortsatt håper å treffe når de nå fortsetter jakten på hydrokarboner.

– Vi er i gang med boring på Tvillingen sør, og etter det skal vi til Barentshavet. Dette er brønner som er finansiert, sier han.

– Det er ikke noen likviditetssituasjon i North Energy. Men vi må jobbe knallhardt for å få det kommersielle gjennombruddet.

Mistet oljejobben: Mistet oljejobben, fikk langt høyere lønn i kommunen