RÅDGIVERE

Norconsult sikter mot notering på Oslo Børs

Planlegger en notering av selskapets aksjer på Oslo Børs.

Nils Morten Huseby (tv.), styreleder i Norconsult, og Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult, sikter mot Oslo Børs.
Nils Morten Huseby (tv.), styreleder i Norconsult, og Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult, sikter mot Oslo Børs. Foto: Norconsult
10. jan. 2023 - 14:15

Norconsult har 5500 medarbeidere og en netto omsetning på 6,6 milliarder kroner i 2021.

Norconsult har røtter tilbake til 1929, da selskapet Ingeniør A. B. Berdal ble etablert. Det er nå startet en prosess der målet er å notere selskapets aksjer på Oslo Børs. En børsnotering kan potensielt skje allerede i løpet av 2023 hvis interne og eksterne forhold tillater dette, skriver selskapet i en pressemelding.

Det er medarbeiderne i Norconsult som eier samtlige aksjer i selskapet, og det er aksjonærene som har besluttet det de anser er den mest hensiktsmessige eiermodellen for selskapet fremover. I forbindelse med ekstraordinær generalforsamling mandag 9. januar stemte 95 prosent av de fremmøtte stemmene for en børsnotering.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– En børsnotering vil styrke Norconsults posisjon som Norges største, og et av Nordens ledende rådgivningsselskaper for ingeniører, arkitekter og samfunnsplanleggere. En notering på Oslo Børs åpner også for at selskapet i større grad kan vurdere strategiske muligheter som krever finansiell fleksibilitet, samtidig som vi skal ivareta alle våre dyktige medarbeideres interesser og selskapets sterke kultur, sier Nils Morten Huseby, styreleder i Norconsult.

Nesten hundre år etter etableringen har Norconsult 5 500 ansatte fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark, samt kontorer i Polen og på Island.

– Vi ser frem til en notering på Oslo Børs og de spennende mulighetene som vil åpne seg for Norconsult på lang sikt. Investorer vil få anledning til å investere i et selskap som hver dag utvikler morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse, og som tross tøff konkurranse i markedet har levert god vekst, solide marginer og et attraktivt utbytte gjennom en årrekke, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Norconsult har via oppkjøp og sterk organisk vekst de seneste årene etablert betydelige virksomheter i Sverige og Danmark. I tillegg inngår blant annet datterselskapene Nordic – Office of Architecture, Norconsult Informasjonssystemer og Technogarden i konsernet. Dette er tre sterke merkevarer med markedsledende kompetanse innenfor henholdsvis arkitektur, digitalisering og konsulentutleie.

Hydrovolt sikrer investering på 63 millioner kroner. Pengene skal skalere opp batteriresirkuleringen i Fredrikstad.
Les også

Stor investering skal gjøre norsk batteribedrift til en av Europas største

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.