ØKONOMI

DN: Norconsult planlegger børsnotering

Konsulentselskapet rigger seg for det som trolig blir årets største børsnotering, ifølge Dagens Næringsliv

Egil Hogna, konsernsjef Noconsult
Egil Hogna, konsernsjef Noconsult Foto: Fotograf Johnny Syversen
Magnus RossMagnus RossJournalist
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
14. sep. 2023 - 08:46

Selskapet har hyret tilretteleggere, startet «roadshow» og rigger seg for det som trolig blir årets største børsnotering, skriver DN.

Allerede i januar varslet landets største konsulentselskap Norconsult at det siktet seg inn mot en børsnotering på tampen av året, og dagens børsmarked bekymrer ikke selskapet.

Gode tilbakemeldinger

Konsernsjef Egil Hogna virker ikke særlig bekymret for å børsnotere i dagens marked.

– Vi har 95 års historie, og vi har vært lønnsomme i alle år. Vi har en god kontantstrøm og har vist en god og jevn vekst igjennom tøffe tider som finanskrisen og pandemien. I dagens situasjon er dette en profil investorene setter pris på, sier han til avisen.

Egil Hogna er konsernsjef i Norconsult.
Les også

Sterk vekst for Norconsult

Norconsult er i dag utelukkende eid av de ansatte. Når selskapet går på børs skal minst 25 prosent av aksjene selges og det skal ikke foreligge planer om å hente friske penger, opplyser selskapet.

Fornuftige markedsforhold

– Basert på historikken Norconsult har med stabil vekst og sunne marginer, har vi fått gode tilbakemeldinger fra investorene vi har møtt så langt i prosessen. Med markedssentimentet slik det er nå, og feedbacken vi har fått, er det fornuftige markedsforhold for oss, sier finansdirektør Dag Fladby.

Fire meglerhus er hyret inn for å tilrettelegge børsnoteringsprosessen, med Carnegie og DNB Markets i spissen som hovedtilretteleggere, ifølge DN. 

I januar beregnet Finansavisen egenkapitalverdien til Norconsult til seks milliarder kroner basert på 2022-estimater og multipler med de sammenlignbare selskapene som referansepunkter, skriver avisen.

Vokste med over 13 prosent

Norconsult melder i dag om et solid andre kvartal i år. Omsetningen havnet på nesten 2,1 milliarder kroner, mot drøyt 1,8 milliarder kroner i samme periode i fjor. Det handler om en vekst på 13,4 prosent.

Egil Hogna har vært konsernsjef i Norconsult siden desember 2020. Før det var han direktør for ekstruderingsvirksomehten til Hydro, etter at selkapet kjøpte Saap der Hogna var administrerende direktør.
Les også

Norconsult vil på børsen

EBITDA-resultatet økte fra 124 millioner kroner i første kvartal fjor til 149 millioner kroner i samme periode i år. Første halvår endte med en netto omsetningsvekst på 15,4 prosent til 4 456 millioner kroner, mens EBITA-resultatet endte på 493 millioner kroner. 

– Jeg er fornøyd med at Norconsult leverte fortatt god omsetningsvekst og solide resultater i andre kvartal. Vi har god eksponering mot offentlig sektor og opererer i ulike markedsområder, noe som bidrar til å dempe negative effekter av økende rente og inflasjon. Aktivitetsnivået har vært stabilt innen infrastruktur, offentlige bygg, energi og industri, mens etterspørselen innen bolig og private næringsbygg er mer utsatt for renteeffektene, sier konsernsjef Egil Hogna i en pressemelding.

Selskapet har 3700 eiere, som alle er ansatte i Norconsult.

Egil Hogna og Norconsult har stø kurs mot børsnotering.
Les også

Norconsult på børs: 95 prosent av de ansatte stemte for, ny skatteregel avgjorde

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.