BLOG

Nokia N8 skal registrere snowboard-triks

Hva om snowboardet ditt hadde en chip som registrerte alle triksene du prøvde deg på, og lagret dem på mobilen? Dette er på vei fra Nokia og Burton.

27. sep. 2010 - 11:18

Det begynner å bli noen år siden Nintendo innførte en helt ny måte å spille på med bevegelsteknologien som brukes i Nintendo Wii. Nokia og Burton skal nå ta dette konseptet en hel del hakk videre, ved å montere sensorer på snowboardet ditt. Teknologien har fått navnet Nokia Push Burton.

Sensorene registrerer forandring i høyde, vinkel på brettet, rotasjoner og berøring av fjøla. Deretter sendes dataene til mobiltelefonen, som regner ut hvordan du har bevegd deg, og registrerer trikset.

Der Nintendo dro deg opp av sofaen, drar Burton/Nokia deg altså ut av stua og opp på fjellet, der du kan konkurrere med kompisgjengen om å gjøre flest og best mulig triks på vei ned pudderløypene.

Triksene skal også kunne postes direkte til Facebook og andre tjenester, slik at alle du kjenner kan se hvor ram du er på snowboard.

Mulighetene her strekker seg selvsagt langt lengre enn å være ren underholdning. Når både profesjonelle og mindre profesjonelle snowboardere kan få registrert hver minste bevegelse de gjør i lufta, kan dataene analyseres i ettertid, og nødvendige justeringer av trikset gjøres.

Så får du kanskje svar på hvorfor du alltid lander på kjeften når du prøver å dra en 1080 McHulken backside traktorflip.

Her er Nokias skrytevideo av Nokia Push Burton:

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilde: Nokia Nyheter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.