BLOG

Nokia gjør alvor av "bøyelige telefoner"

Nokia har søkt patent på det som trengs for å lage en telefon som kan bøyes i alle retninger. Og ja, det inkluderer skjermen. 

18. jan. 2010 - 15:30

Det er lenge siden Nokia viste frem en rekke konsepter for hvordan de så for seg at fremtidens mobiltelefoner kunne se ut. Konseptet som utvilsomt vakte mest oppsikt er det du ser på bildet ovenfor: Nokia Morph. Dette er en telefon som kan bøyes i alle retninger, og til og med brettes rundt håndleddet. 

Vi ligger nok enda et godt stykke unna en lansering av bøybare telefoner, men Nokia har slett ikke lagt ideen på hylla. For bare noen dager siden leverte produsenten inn en fyldig patentsøknad på en bøyelig telefon, med brukergrensesnitt og det hele. 

Brukergrensesnittet ser - selvsagt - ut til å bli noe helt utenom det vanlige. Du skal blant annet kunne utføre kommandoer ved å bøye telefonen i forskjellige fasonger og ved hjelp av en innebygd bevegelsessensor.

Vi vil spesielt dra frem følgende utdrag fra søknaden:

"[0211]FIG. 10a shows a device having been bent to resemble a can, possibly used to hold beer or soda. The associated institution is according to table 2 a bar or a pub. A search will thus be performed for a bar or a pub either a specific franchise or any bar or pub in the neighborhood."

... Det er altså ikke fantasien det står på. 

Hele patentsøknaden leser du her

Nå skal vi ikke gi deg falske forhåpninger, da en patentsøknad ikke betyr det samme som at et produkt er rett rundt svingen. Men det betyr i det minste at konseptet ikke er glemt, selv om det er flere år siden Nokia viste frem skissene sine.

Kilde: Gorumors.com

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.