ELBIL

Nkom: Salgsforbud i Norge aktuelt

Omsetningsforbud i Sverige gir i utgangspunktet det samme i alle EØS-land.

Avdelingsdirektør i Nkom John-Eivind Velure.
Avdelingsdirektør i Nkom John-Eivind Velure. Foto: Nkom
Marius ValleMarius ValleJournalist
15. mars 2023 - 09:31

Svenske Elsäkerhetsverket har nedlagt omsetningsforbud og pålagt Easee å tilbakekalle ladere som finnes hos forhandlere. De må også utbedre allerede installerte ladestasjoner.

Dette får trolig også påvirkning for salget i Norge og EU. Et forbud i ett EØS-land gir i utgangspunktet forbud i hele EØS.

I Norge er det Nasjonal kommunikasjonsmyndighet som har ansvaret for markedskontroll av utstyr med innebygget radiokommunikasjonsutstyr. 

– Vi har nettopp mottatt informasjonen fra Elsäkerhetsverket, og vi trenger noe tid til å se hva det innebærer som helhet, sier avdelingsdirektør i Nkom John-Eivind Velure.

Det er ikke umiddelbar fare for liv og helse ved å bruke produktene. Elsäkerhetsverket har pålagt Easee å stanse salget og å utbedre de feilene som er påpekt. 

– Nkom er opptatt av at de produktene som selges i Norge er trygge, og vi vil følge saken i Sverige tett. Samtidig vurderer vi hvilke konkrete tiltak som er nødvendig å gjøre i denne saken, sier Velure.

Hos Easee er de ikke klare for å gi opp.

– Vi er opptatt av tett og god dialog både med ESV og Nkom – det er ingen automatikk i at et salgsforbud blir implementert i andre EØS-land. Denne saken blir anket, sier Kenneth Bjerga, nordisk PR-sjef i Easee.

Easees ladere av typen Home og Charge fikk salgsforbud i Sverige i fjor.
Les også

Easee slipper å gjøre utbedringer på installerte ladebokser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.