ENERGI

Nettselskapene får ikke eie batterier

Batterier kan brukes til å unngå store nettinvesteringer i strømnettet. Men nye EU-regler gjør det forbudt for nettselskaper å eie batterier.

Hornsdale Power Reserve sør i Australia har verdens største lithium ion-batteri, produsert av Tesla. Batteriene leverer kraft i løpet av 140 millisekunder og har kuttet 90 prosent av strømbrudd-kostnadene.
Hornsdale Power Reserve sør i Australia har verdens største lithium ion-batteri, produsert av Tesla. Batteriene leverer kraft i løpet av 140 millisekunder og har kuttet 90 prosent av strømbrudd-kostnadene. Foto: David Gray/Reuters
6. mars 2019 - 05:15

Tenk deg et øde ferjeleie, langt fra folk og bedrifter. Det er nok strøm til å steike svele i kiosken, men kraftlinja er for svak til å lade de nye batteriferjene. For nettselskapet kan det da være langt billigere med et batteri på kaia enn å bygge ny kraftlinje.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.