KARRIERE

Nesten 7.500 elever uten skoleplass

Etter at førsteinntaket til videregående opplæring var klart, har 7.418 søkere fått dårlige nyheter. De har ikke fått tilbud om skoleplass.

Mange elever med dårlige karakterer fra ungdomsskolen søker populære linjer som medier og kommunikasjon. Dermed får de ikke førstevalget sitt.
Mange elever med dårlige karakterer fra ungdomsskolen søker populære linjer som medier og kommunikasjon. Dermed får de ikke førstevalget sitt. Bilde: Colourbox
18. juli 2012 - 13:39

Men de som ikke har hatt hellet med seg, må ikke fortvile – de vil få tilbud om plass etter at andreinntaket er klart i august, skriver Utdanningsnytt.

Fire av fem i nord

220.000 elever har nå fått svar på søknaden sin til videregående utdanning. I Finnmark har kun 81 prosent av søkerne fått plass på skolen og linjen de helst ville inn på.

Ellers i landet er prosentandelen mellom 87 og 90 prosent.

I Troms har derimot elevene kommet godt ut av førsteinntaket. De har alle søkerne med rett på plass nå fått tilbud om det.

I Hordaland har 852 ungdommer med rett på skoleplass fått beskjed om at de ikke hadde hellet med seg i førsteinntaket.

Les også: Norske elever forstår ikke mattebegrepene

Dårlige karakterer

Mange av disse har ifølge inntakslederen i fylket, Nils Skavhellen, svake karakterer og har søkt på svært populære linjer og skoler med høye inntakskrav.

 De som har svake karakterer bør oppgi flere studieønsker, mener han.

– Enkelte av dem har bare søkt på for eksempel medier og kommunikasjon, og med et snitt på 2.5 kommer de ikke inn der. Når vi skal fordele plasser må vi bare gi dem et tilfeldig tilbud, og da skal det noe til at vi treffer, sier Skavhellen til Utdanningsnytt.

Les også: Her kjemper de om noen av landets mest ettertraktede studieplasser

Unge IT-ingeniører får ikke jobb

Ingeniørstudiet regnes som «billig»  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.