ELBIL

Naf vil at reise- og næringslivet bygger flere elbilladere

Naf utfordrer hoteller og kjøpesentre til å bidra i overgangen til elektrisk transport. De ønsker at næringene bygger flere destinasjonsladere.

NAF ønsker at hoteller og kjøpesentre bygger flere destinasjonsladere.
NAF ønsker at hoteller og kjøpesentre bygger flere destinasjonsladere. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten/NTB
12. aug. 2021 - 08:40

– Behovet for å lade elbilen mens man overnatter eller handler, er stort og vil vokse kraftig fremover, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i Naf i en pressemelding.

I dag finnes det om lag 400.000 elbiler på norske veier, og tallet vil øke kraftig i årene som kommer.

– Om under fire år vil det være nesten én million elbiler. Derfor oppfordrer vi i Naf hoteller, kjøpesentre og steder hvor det er naturlig å stoppe over litt tid, til å få på plass såkalte destinasjonsladere for elbiler, sier hun.

Destinasjonsladere er halvraske ladere for elbil, som fyller batteriet over natten eller i løpet av noen timer. Den er raskere enn stikkontakten, men langsommere enn hurtigladeren.

Naf mener ladeinfrastrukturen langs norske veier er under pari.

– Det mangler 500 hurtigladere langs veiene. Samtidig stiger elbilsalget år for år, og i år kommer det rundt 100.000 nye elbiler på veiene. Derfor vil behovet for lading på hoteller, kjøpesentre, utfartsparkeringer, alpinanlegg, museer og andre steder hvor det er naturlig å stoppe bilen en stund, bare vokse framover, sier Ryste.

Veibanen skal kunne lade bilen mens du kjører.
Les også

Denne veien skal kunne lade bilen mens du kjører

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.