KARRIERE

Nådde en milliard i omsetning uten markedsføring

Teknologiselskap fikk nyskapingspris.

18. jan. 2013 - 15:31
Vis mer

Selskapet Omega har blitt hedret med Nyskapings og forskningsprisen i Rogaland.

– Vi fokuserer på en positiv holdning og åpenhet både internt, men også utad. Det handler ikke bare om å ha et åpent kontorlandskap, men også åpen teknologi, økonomiske prosesser og gi oppmerksomhet til folk som gjør en god innsats, sier daglig leder Petter Aalvik.

Null markedsføring

Han er svært glad for prisen selskapet har fått.

I sin begrunnelse legger juryen vekt på at null markedsføring har ført til både økt omsetning, gode teknologiske produkter og tidobling av staben. 

– Vi har noen salgsavdelinger, men selskapet bruker ikke penger på markedsføring. Vår grunntanke er å heller bruke penger på å gjøre kunder og ansatte fornøyde. Det er en god og viktig markedsføring i seg selv, sier Aalvik.

Les også: De 10 mest populære teknologi-arbeidsplassene

6000 tilbakemeldinger

Selskapet leverer programvare og personell til olje- og energiindustrien. De har ansatte i 15 land. Et av eksemplene på medarbeiderdrevet innovasjon som juryen la vekt på er en teknologiavdeling tilgjengelig for alle 1000 medarbeidere.

– Halvannet år tilbake lanserte vi vårt eget forbedringssystem «Improve» – en kanal direkte fra hver og en av våre 1035 medarbeidere verden over til vår teknologiavdeling. I løpet av 2012 ble mer enn 6 000 tilbakemeldinger og ideer fra våre ansatte fulgt opp med forbedringstiltak for å forbedre våre systemer.

Prisen er på 100 000 kroner og skal gå til lokalt prosjekt i Vindafjord, en næringshage for å få flere bli interessert i teknologi.

Ekstra frynsegoder

Selskapet tenker langsiktig rekruttering og mange har vært med lengre enn ti år. De prøver også å tilpasse oppdragene til ansatte.

– Vi valgte også å tenke helt nytt rundt velferdsgoder til ansatte og utviklet sitt eget velferdssystem: Advantage. 29 hytter og feriehus verden over, flere internasjonale teambuildinger hver år, konserter, idrettsarrangement, show. Det vi oftest får positive tilbakemeldinger på er nettopp dette tilbudet, sier Aalvik.

Brødrene Sigmund Lunde og Tor Erling Lunde startet selskapet. Ifølge Aalvik har brødrenes personlighet har blitt et godt grunnlag for innovasjon og fornøyde ansatte.

Les også:

I dette firmaet har alle ansatte aspergers

Svein Arne trener mens han svarer på epost

Disse superelevene forgudes av Norges mektigste  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.