PROSJEKTER

Nå skal disse begynne å planlegge E39-bruer i Møre og Romsdal

Statens vegvesen signerte i dag rammeavtale om utvikling av forprosjekt for ferjefrie kryssinger av Vartdalsfjorden, Sulafjorden og Halsafjorden.

Fornøyde fjes etter kontraktssigneringen tirsdag: Fra venstre: Svein Erik Jakobsen (Dr.Ing Aas Jakobsen AS), Jørn Arve Hasselø (Statens vegvesen), Stein Atle Haugerud (Dr.techn Olav Olsen AS), Magne Gausen (Statens vegvesen), Erik Sundet (Cowi AS), Trude Krohn Brandt (Statens vegvesen), Gunnar Egset (Johs.Holt/Multiconsult AS), Olav Lahus (Rambøll Norge AS), Ole-Petter Thunes (Rambøll Norge AS), Ramus Nord (Sweco Norge AS) og Rune Hovda (Civil Management AS).
Fornøyde fjes etter kontraktssigneringen tirsdag: Fra venstre: Svein Erik Jakobsen (Dr.Ing Aas Jakobsen AS), Jørn Arve Hasselø (Statens vegvesen), Stein Atle Haugerud (Dr.techn Olav Olsen AS), Magne Gausen (Statens vegvesen), Erik Sundet (Cowi AS), Trude Krohn Brandt (Statens vegvesen), Gunnar Egset (Johs.Holt/Multiconsult AS), Olav Lahus (Rambøll Norge AS), Ole-Petter Thunes (Rambøll Norge AS), Ramus Nord (Sweco Norge AS) og Rune Hovda (Civil Management AS). Foto: Statens vegvesen
17. des. 2019 - 16:32

Statens vegvesen signerte i dag en rammeavtale med Norconsult og Dr. techn. Olav Olsen, Multiconsult og Rambøll Norge om konseptutvikling og utarbeidelse av forprosjekter for de planlagte brukryssingene over tre av fjordene på E39 i Møre og Romsdal. Det gjelder kryssingene av Vartdalsfjorden fra fastlandet vest for Volda til Hareid, Sulafjorden fra Hareid til Sula, og Halsafjorden fra Øygarden til Betna, nordøst for Molde.

Formålet med avtalen er å utarbeide forprosjekt med prosjektering og detaljering av brukonstruksjonene og tilhørende veglinjer. Nøyaktigheten på kostnadsanslagene for fjordkryssingene skal ha en usikkerhet på under 25 prosent, skriver Vegvesenet i en melding som ble sendt ut etter kontraktsinngåelsen.

– Utarbeidelsen av forprosjektene vil bli gjort i flere trinn, og underveis vil det bli lyst ut flere minikonkurranser for de ulike delene av arbeidet. Avtalen er utformet slik at det bare er de tre leverandørene vi signerte avtale med i dag, som er kvalifisert til å komme med tilbud i minikonkurransene, sier prosjektleder Jørn Arve Hasselø i Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Rammeavtalen har en verdi på inntil kr. 150 millioner (eksl. mva.) over fire år. Som oppdragsgiver har Statens vegvesen mulighet til å forlenge avtalen med inntil ett år.

Modell av nye Tørrfjordelva bru i prosjektet Megården-Sommerset.
Les også

Vegvesenet lyser ut nytt prosjekt til 5,4 milliarder

Viktig informasjon på plass

Tidspunktet for inngåelse av rammeavtalen henger sammen med at svaret på prøvene som er tatt fra havbunnen i de tre fjordene ble levert til Statens vegvesen fra laboratoriet i England denne høsten.

Vegvesenet opplyser at analysene som er gjort vil være veldig viktig informasjon i det videre arbeidet med å avgjøre nøyaktig hvor man bør krysse de tre fjordene. Det er i flere år også foretatt målinger av vind, havstrøm og bølger i fjordene.

–  Dette gjør at vi nå har et mye sterkere grunnlag til å gå videre med å utvikle løsninger som vil være gjennomførbare, sier Hasselø.

En av strekningene uengigheten står om er E136 mellom Dombås og Vestnes.
Les også

Statens vegvesen og Nye Veier i krangel

Nye mulighetsstudier

De siste årene har det også blitt jobbet med teknologiutvikling av ulike brukonsepter.

– Det har tidligere vært gjennomført mulighetsstudier for alle tre fjordene, men første steg nå vil være å ta en ny gjennomgang av disse med de mer realistiske forutsetningene vi har i dag. Målsettingen er å lande på løsninger som vil være teknisk gjennomførbare og underveis luke ut det som ikke vil fungere, sier Hasselø.

Arbeidet med å utarbeide nye mulighetsstudier starter på nyåret.

Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening, ønsker at det kommer på plass veiskilt for hurtigladere.
Les også

Få på plass skilting for hurtiglading

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.