T2

Nå kommer Microsoft-brettet til Norge

Microsoft Surface RT.

Bilde: Reuters
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
22. jan. 2013 - 19:52

Microsoft kunngjorde i ettermiddag at nettbrettet Surface Windows RT vil bli tilgjengelig i 13 nye markeder, deriblant Norge, fra 14. februar.

Praktisk

Vi fikk leke litt med Surface RT under et Microsoft-arrangement i Seattle i høst, og vår journalist konkluderte med at det var det mest praktiske nettbrettet han hadde lagt fingrene på.

– Selv om både Apple og Google har et enormt forsprang i markedet bør de nå se godt i ryggespeilet, skrev han.

iPad 4: – Full forståelse for at folk føler seg lurt

Står selv: Trekk ut en magnesiumplate som er felt inn på baksiden av Surfase og vips så står den oppreist
Står selv: Trekk ut en magnesiumplate som er felt inn på baksiden av Surface, så står det av seg selv. Odd Richard Valmot

4000 kroner

Surface RT blir tilgjengelig i versjoner på 32 og 64 GB, til anslåtte priser på henholdsvis 4000 og 4700 kroner, melder Microsoft.

Det er omtrent det samme som Apple forlanger. Men i motsetning til iPad kan du ikke få kjøpt noen utgave med innebygget mobilnett, bare wifi og bluetooth. Derimot er Surface mer åpen og har både innebygget USB-port og en microSD-kortleser.

Det praktiske Touch Cover-tastaturdekselet vil koste i underkant av 1000 kroner, mens pakker med både brett deksel vil koste henholdsvis 4700 og 5400 kroner.

RT-betegnelsen betyr for øvrig at dette er et ARM-basert nettbrett med dertil egnet Windows-utgave. Ulempen med disse er at du kun kan kjøre apper som er forhåndsgodkjent av Microsoft gjennom Microsofts app-butikk, altså ikke "skrivebordsprogrammer" du tidligere har kunnet installere på vanlig vis.

Pro-utgave

Microsoft melder også at de nå slipper det kraftigere Surface med Windows 8 Pro i USA 9. februar. Dette kan i motsetning til RT kjøre alle Windows-programmene.

Surface Pro får 10,6-tommers skjerm med full HD-oppløsning, Intel Core i5-prosessor og 64 eller 128 GB lagring, pluss en egen penn til bruk på skjermen, for en pris på fra 899 dollar.

Les også:

Slik skiftet vi skjerm på Ipad-en

– Sjokkerende dårlige antenner i smarttelefoner

Acer med nettbrett til under tusenlappen  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.