MOBIL

Nå kan du oppdatere til iOS 7.1

Derfor bør du oppdatere til den nye versjonen av Apples operativsystem.

iOS kan oppdateres til versjon 7.1. Denne oppdateringen gir enhetene noen nye funksjoner.
iOS kan oppdateres til versjon 7.1. Denne oppdateringen gir enhetene noen nye funksjoner. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
11. mars 2014 - 20:14

Apple har sluppet versjon 7.1 av iOS. Dette er den første store oppdateringen av iOS 7, og den kommer med en del nyheter.

En av de største nyhetene ble kjent allerede forrige uke, da Apple lanserte Carplay under Geneva International Motor Show. Dette er en integrasjon av iOS-enheter mot bilers underholdningsanlegg, slik at du kan benytte apper og ta samtaler direkte fra bilens trykkskjerm. Dette er en del av iOS 7, men enheter med CarPlay er åpenbart ikke på markedet enda.

LES MER:  Slik gjør du iPhone raskere

De andre nyhetene er ikke like omfattende, men på Apples liste over nyheter er det hyggelige nyvinninger for de fleste. Her er det mange grunner til å oppdatere.

Dette er nytt

Kalenderen har nå mulighet til å vise hendelser mens du ser på månedsvisningen. Det er også lagt til helligdager for en rekke land.

Om du velger fet skrift i innstillingene, vil dette også gjelde tastaturet, kalkulatoren og andre steder. Deaktiverer du bevegelsesanimasjonene i menyene, vil nå dette gjelde for værappen, meldinger og appveksleren.

Om du liker å ta bilder i HDR-modus er det nå mulig å aktivere dette som standard dersom du har iPhone 5S.

LES OGSÅ: TEST: Apple iPhone 5S

Har du flere iOS-enheter har du kanskje lagt merke til at Facetime-anrop vises som ubesvart på for eksempel iPad om du besvarte anropet på iPhone. Nå vil du ikke få varsel om ubesvarte anrop på andre enheter dersom du har besvart dette på en annen.

iPhone 5S-eiere kan glede seg over at fingeravtrykkleseren er oppdatert. Det er selve gjenkjenningen av fingeravtrykk som skal ha blitt forbedret.

LES OGSÅ: Så god er iPhone 5s som kameramobil

Nå får du fet skrift flere steder, blant annet på tastaturet.
Nå får du fet skrift flere steder, blant annet på tastaturet.

Raskere på iPhone 4

iPhone 4-eiere har siden iOS 7 ble lansert vært plaget med svak ytelse. I iOS 7 skal dette ha blitt forbedret, da Apple lover forbedret ytelse og en mer responsiv brukeropplevelse.

Om du er av typen som har ekstremt mange uleste e-post (som undertegnede), er det nå ordnet slik at antall over 10 000 uleste alltid vises.

Utover dette diverste feil rettet, blant annet en som gjør at hjemskjermen kræsjer. Apple nevner også uspesifiserte endringer i brukergrensesnittet. Mindre endringer, med andre ord.

Siri fortsatt ikke på norsk

Apples Siri-funksjon, altså den avanserte stemmestyringen, er fortsatt ikke tilgjengelig på norsk. Det har imidlertid kommet nye stemmer på kinesisk, britisk engelsk, australsk engelsk og japansk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Det er nå også mulig å manuelt styre når telefonen lytter til deg ved å holde nede hjemtasten.

Nå kan du oppdatere til iOS 7.1.
Nå kan du oppdatere til iOS 7.1. Marius Valle
Av andre nyheter vi ikke får noen glede av her i landet finner vi iTunes Radio, som nå lar deg opprette nye stasjoner basert på artister eller sanger. Det er også mulig å kjøpe musikk via iTunes Radio.

Oppdateringen finner du ved å åpne innstillingene på telefonen eller nettbrettet, velge «Generelt» og deretter «Oppdateringer». Oppdateringen er på 268 MB.

LES OGSÅ:

De største nyhetene og trendene fra mobilfesten

Her er vårt førsteinntrykk av Samsung-flaggskipet

Nå kan du knekke iOS 7

Bluetooth-dingsen for deg som vil ha kontroll  

HTCs nye flaggskip er ute av sekken  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.