MOBIL

Nå kan du låne bort Chromecast

TV-pinnen har fått ultrasonisk gjestemodus.

Googles Chromecast får gjestemodus.
Googles Chromecast får gjestemodus. Bilde: Stein Jarle Olsen
Marius ValleMarius ValleJournalist
11. des. 2014 - 22:13

I sommer ble det klart at Google ville åpne for en gjestemodus på sin populære TV-pinne Chromecast. Nå er funksjonen tilgjengelig.

Det betyr enkelt og greit at man ikke trenger å være koblet til trådløst nettverk for å koble seg til Chromecast. Dermed kan venner enkelt sende innhold til TV-en din uten at de trenger å koble seg til nettverket ditt.

Ultrasonisk

Chromecast løser dette ved hjelp av ultrasonisk paring. Den sender ut et lydsignal via enheten den er koblet til, som mobilen eller nettbrettet lytter til. Lydsignalet bærer den informasjonen som trengs for å koble seg direkte til TV-pinnen. Signalet er ikke hørbart for mennesker.

Funksjonen er for øvrig kun tilgjengelig for Android-enheter. Produktsjef for Chromecast, Jagjit Chawla, sier til Engadget at iOS ikke har et programmeringsgrensesnitt (API) som tillater søk etter aksesspunkter i nærheten, og at funksjonen derfor foreløpig er utelukket for iPhone og iPad med det første.

Målet er å løse dette for iOS-brukere etterhvert.

Les også: Googles TV-pinne har blitt mye bedre. Slik bruker du den

Slik gjør du

For å sette opp gjestemodus åpner du Chromecast-funksjonen på telefonen din, velger enheter, og deretter Chromecasten din. Deretter aktiverer du gjestemodus. Stort verre er det ikke.

Når noen skal sende til Chromecasten, er det nå mulig å velge Chromecast-enheter i nærheten, og starte avspilling direkte.

For at dette skal fungere smertefritt må nødvendigvis lyden på TV-en din være på. Etter at gjesteenheten har valgt å koble til vil det ultrasoniske signalet, som bærer en PIN-kode, spilles av. Ingen lyd, ingen PIN.

Om det av en eller annen grunn ikke skulle fungere, vil en PIN-kode vises i stedet.

Les også:

Slik gjør du om mobilen til en Playstation

Slik bruker du Continuity på iPhone, iPad og Mac

Slik styrer du varmepumpa med mobilen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.