BYGG

Nå kan du bygge garasje uten å søke

Regjeringen vil gjøre det enklere for folk å bygge på egen eiendom.

 Dette vil gjøre det enklere for alle som vil sette opp en garasje, en sykkelbod, en terrasse eller vindfang, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) om de nye reglene. Her inspiserer han regjeringskvartalet i fjor.
Dette vil gjøre det enklere for alle som vil sette opp en garasje, en sykkelbod, en terrasse eller vindfang, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) om de nye reglene. Her inspiserer han regjeringskvartalet i fjor. Bilde: Terje Pedersen/NTB scanpix
NTB NTB NTB
9. mars 2015 - 09:47

– Fra sommeren av kan innbyggerne gjøre flere endringer på egen tomt og bygge mer uten å søke kommunen, så lenge de følger regelverket. Dette vil gjøre det enklere for alle som vil sette opp en garasje, en sykkelbod, en terrasse eller vindfang, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

1. juli

De nye reglene trer i kraft 1. juli. Sanner minner om at det er viktig å sjekke kommunens plan for området der man bor, før man setter i gang.

– Og det er alltid lurt å snakke med naboen på forhånd, sier han.

Forenklingen innebærer at man kan bygge garasje, uthus, hobbybod eller lignende på inntil 50 kvadratmeter inntil 1 meter fra nabogrensa uten å søke.

15 kvadratmeter

Det er også lov å bygge for eksempel mindre levegger eller lage biloppstillingsplasser.

Man kan også oppføre tilbygg på opptil 15 kvadratmeter, for eksempel balkong, åpent inngangsparti eller ved- og sykkelbod, så lenge tilbyggene ligger minst 4 meter fra nabogrensa.

Les også:

Dette passivhuset leveres flatpakket

40, 30, 28, 17 etasjer - sjekk høyhusene som står i kø i Norge

Enova advarer: Slik må du ikke installere varmepumpen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.