PODKAST

Møt teknologen Bjørn, som kjemper for at vi ikke skal kaste fullt brukbar teknologi

Vi trenger ikke bytte mobil og andre dingser så ofte. Verden vil bli et bedre sted om vi tok mer hensyn til ressurser og andre mennesker.

Tar ansvar: Bjørn Stærk lar seg ikke fange av mobilracet. Han bruker en FairPhone som kan repareres og oppgraderes og skal varer i mange år.
Tar ansvar: Bjørn Stærk lar seg ikke fange av mobilracet. Han bruker en FairPhone som kan repareres og oppgraderes og skal varer i mange år. Foto: Odd Richard Valmot
10. juni 2021 - 17:00

Bjørn Stærk er skribent og programmerer og en som ergrer seg over det voldsomme overforbruket. Han er forfatte av boken «Jakten på den grønne lykken», hvor han går gjennom måten vi har organisert samfunnet på, hvordan vi bor, transporterer oss og ikke minst bruker og kaster på en måte vi ikke kan drive med i det uendelige.

Han har tatt til orde for at vi som stadig tester nye mobiler og annen forbrukerelektronikk gjør stimulerer ønsker i folk som vi godt kunne ha tonet ned.

Hensyn til ressurser

Selv bruker han en FairPhone som både kan repareres enkelt og oppgraderes i stedet for å kjøpe ny.

Stærks omtanke går ikke bare til de slaveliknende forholdene arbeidere må holde ut for at vi skal holde oss med det siste i elektronikk. Det samme gelder på klær, som vi knapt rekker å bruke før vi kjøper noe nytt, og mange andre ting.

Lykken kan være minst like høy, om ikke høyere, hvis vi tar mer hensyn til ressurser og andre mennesker når vi lever livene våre, mener Stærk. 

Hør mer om hans tanker og ideer i denne ukas podkast.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Elbil – Teknisk sett

TU har også podkast om elbiler. Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.