TEKNA

Monica Tjelmeland ny samfunnspolitisk direktør i Tekna

– Det Tekna har, som jeg kan savne i politikken, er konkrete løsninger.

Monica Tjelmeland, Teknas nye samfunnspolitiske direktør.
Monica Tjelmeland, Teknas nye samfunnspolitiske direktør. Foto: Venstre
4. mars 2019 - 09:27

Stillingen som samfunnspolitisk direktør ble ledig etter at Line Henriette Holten ble forfremmet til generalsekretær etter relativt kort tid i jobben. 

Monica Tjelmeland er 41 år, bor i Oslo, kommer fra Ryfylket og er leder av politisk avdeling i Venstres stortingsgruppe.

Hun mener hun kan ta med seg mange erfaringer fra politikken over til Tekna.

– Det er utrolig spennende å fortsatt drive med politikk, men samtidig komme inn i et tungt fagmiljø. Jeg gleder meg til å bli kjent med folk i Tekna.

Mer konkret enn partipolitikken

Hun har fem års erfaring som rådgiver på Stortinget, hvor hun har fulgt blant annet utdanningskomiteen og justiskomiteen.

Under de to siste regjeringsforhandlingene, på Jeløya i 2018 og på Granavolden i år, deltok hun som rådgiver for Venstre.

– Det Tekna har, som jeg kan savne i politikken, er konkrete løsninger. Jeg har savnet fagstemmene. Nå har jeg lyst til å bidra til å løfte fram teknologene og sivilingeniørene i Tekna fram i samfunnsdebatten, sier Tjelmeland.

Tar med seg Venstre-erfaringer

Hun tror det er en fordel å ha erfaring fra et lite parti som må jobbe for å bli hørt i samfunnsdebatten.

– Vi skal gjennom store endringer når vi skal omstille samfunnet i mer bærekraftig retning. Jeg håper at jeg kan bidra med kunnskap om politikkutvikling, deltakelse i samfunnsdebatten og påvirkning av beslutningstakere.

Den forrige samfunnspolitiske direktøren  Line Henriette Holten har også bakgrunn som politiker, i KrF.  Holten ble ansatt som samfunnspolitisk direktør i januar 2018.

Allerede i november 2018 rykket hun opp og ble ansatt som generalsekretær, etter at Ivar Horneland Kristiansen gikk til Virke.

Jobbet som advokat

Tjelmeland er utdannet jurist og har jobbet som advokat blant annet i advokatfirmaet Thommessen. Hun ser ikke noen problemer knyttet til at hun selv ikke har bakgrunn som ingeniør eller teknolog.

– Jeg har alltid vært opptatt av å knytte til meg flinke folk, og det er ikke meningen at alle skal kunne alt, sier Tjelmeland.

–  Tung teknologisk og ingeniørfaglig kompetanse er det mye av i Tekna. Jeg skal bidra med deg jeg er god på.

Generalsekretær Line Henriette Holten sier i en pressemelding at hun er svært glad for å få en erfaren og dyktig politiker som Tjelmeland med på laget. 

Tjelmeland starter i stillingen 1. juni 2019. Hun vil rapportere til generalsekretæren og inngår i ledergruppen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.