LUFTFART

Moderne fly på billigsalg: Starter nytt norsk flyselskap

Ledes av Erik G. Braathen.

Erik G. Braathen, Brede Huser, Thomas Ramdahl, Asgeir Nyseth, Alf Sagen, Bjørn Erik Barman-Jenssen og Tord Meling.
Erik G. Braathen, Brede Huser, Thomas Ramdahl, Asgeir Nyseth, Alf Sagen, Bjørn Erik Barman-Jenssen og Tord Meling. Foto: Pressebilde
6. okt. 2020 - 10:58

Mens luftfarten står midt i den verste krisa noensinne, kan det også være muligheter for å satse.

Det mener iallfall Erik G. Braathen som sammen med et knippe andre luftfartsveteraner varsler at de jobber med å starte et nytt flyselskap.

Målet er å være i gang i løpet av første halvår 2021 – i første omgang med en flåte på fem fly bestående av enten Boeing 737-800 eller Airbus A320.

– Vi mener det er riktig tidspunkt for å starte et nytt flyselskap nå. Vi leier inn moderne fly til en rimelig pris, ansetter de beste medarbeiderne, og bygger et heldigitalt selskap med lite kompleksitet som gjør at vi får lave kostnader og kan tjene penger med færre fly, sier Braathen i ei pressemelding tirsdag formiddag.

Les også

– Usunn vekst

Braathen var sjef for Braathens SAFE i ti år fram til 1999, og har i tillegg sittet i styret i Norwegian Air Shuttle i perioden 2002-2009, de siste fem årene som leder.

Ledelsen i det nye selskapet består i tillegg av Brede Huser, Thomas Ramdahl, Asgeir Nyseth, Alf Sagen, Bjørn Erik Barman-Jenssen og Tord Meling.

– Luftfarten har i lang tid vært preget av en usunn volumvekst. Vår forretningsmodell avhenger ikke av å få stadig flere til å fly stadig mer for å oppnå lønnsomhet. Vi skal fly til steder og tider med høy etterspørsel blant norske reisende, og være et ansvarlig transportalternativ der tog, buss og bil ikke strekker til, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør, i meldinga.

Søker statsstøtte

Her kommer det fram at mer enn 25 personer jobber på fulltid for å bygge det nye flyselskapet.

Planen er å ha nærmere 400 ansatte innen 2022. Besetningen om bord vil være underlagt norske kollektivavtaler.

– Vi har en sterk lidenskap for norsk luftfart. Vi tror ikke at markedet vil komme tilbake dit det var i forkant av koronapandemien. Vi vil benytte all vår erfaring og kompetanse for å bygge et nytt, norsk flyselskap tilpasset den økonomiske virkeligheten og passasjerenes behov, sier Braathen.

Selskapet har gjennomført møter med nærings- og samferdselsmyndigheter og skriver at de jobber med finansiering av satsingen, basert på privat kapital og tilgang til midlertidige og relevante statlige støttetiltak. 

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.