BLOG

Mobilen skal inn i hjemmekinoen din

Det måtte skje før eller siden: Maskinvaren i mobiltelefoner er i ferd med å bli så kraftig at du må koble dem til stueanlegget ditt for å få fullt utbytte.

20. sep. 2010 - 13:52

Iløpet av det neste halvåret sender NVIDIA og Qualcomm ut Hulken-maskinvaren Tegra2 og Snapdragon 8672, mens Samsung jobber med sin egen Orion-løsning. Når produsentene plasserer slike ting i mobiltelefonene sine er det ikke for å gi deg bedre dekning eller kjappere respons i menyene - det er for å kunne pushe tyngre multimediainnhold.

Les også:

LG har monstertelefoner med Tegra 2 på vei

Samsung lager superprosessor

Samtlige av de kommende brikkesettene støtter videodekoding på opp til 1080p (1920 x 1080 piksler), noe som mildt sagt kan kalles overkill for skjermen i en mobiltelefon.

Samtidig ser vi at stadig flere telefoner kommer med velfungerende DLNA-løsninger, mens trenden videre ser ut til å være HDMI-støtte. Dette levner liten tvil om hvilket mål produsentene har for de neste årene: Mobiltelefonen skal bli en naturlig del av hjemmekino-anlegget ditt.

Utfordringer

Nå gjenstår det selvsagt en hel del utfordringer før en mobiltelefon kan fungere som et verdig alternativ til en Blu Ray-spiller. Saftige spesifikasjoner for avspilling hjelper for eksempel lite før det finnes en skikkelig måte å distribuere video for mobil på.

Nøyaktig hvordan hindringene skal overkommes vet vi selvsagt ikke, men vi regner med mobilprodusenter, operatører og filmselskaper etterhvert innser at det må lages en fungerende løsning her.

Uansett, vi håper og tror vi får en liten pekepinn på hvilken retning ting tar på onsdag. Da er vi invitert på pressekonferranse i regi av Nokia, med N8 i hovedrollen.

Denne pressekonferransen er lagt til lydrommet hos Hi-fi Klubben. 

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.