BYGG

Minst tre døde i bygningskollaps i India

Regntiden fører til at bygninger kollapser i India. 

Redningsmannskaper jobbet gjennom natta for å rydde ruinene etter at to bygninger kollapset utenfor New Delhi i India. Så langt er tre personer funnet døde.
Redningsmannskaper jobbet gjennom natta for å rydde ruinene etter at to bygninger kollapset utenfor New Delhi i India. Så langt er tre personer funnet døde. Foto: Altaf Qadri / AP / NTB scanpix
NTB-AP
18. juli 2018 - 10:25

Minst tre arbeidere er funnet døde etter at to bygninger kollapset utenfor New Delhi i India tirsdag kveld, opplyser lokalt politi onsdag.

Til nyhetsbyrået Press Trust of India forteller brannkonstabel Arun Kumar Singh at det var minst tolv arbeidere i den første bygningen som raste. Bygningen var under oppføring.

Redningsarbeidere har så langt funnet tre omkomne. I tillegg skal flere være fanget i ruinene.

Spiret på bygningen Børsen i København står i flammer.
Les også

København: – Vårt Notre-Dame-øyeblikk

Bygningskollapser vanlig i regntiden

Som følge av den første kollapsen, kollapset også en fireetasjes bygning i nærheten. En familie bodde i den to år gamle bygningen, i tillegg skal sikkerhetsvakter og noen arbeidere ha befunnet seg der da den raste.

Over hundre redningsarbeidere med kraner, slegger, og motorsager jobbet gjennom natta for å rydde ruinene i landsbyen Shahberi, rundt 40 kilometer øst for New Delhi.

Hendelsen skjedde rundt klokken 20.30 tirsdag kveld. Redningstjenesten ankom først stedet rundt halvannen time senere.

Bygningskollapser er vanlig i India i regntiden som varer fra juni til september. Den verste kollapsen i nyere tid var i Mumbai i 2013, da 72 personer mistet livet.

Vindturbin som hører til Odal vindpark i Nord-Odal kommune. Vindparken består av 34 turbiner. TU har foreløpig ikke bilde av den ødelagte turbinen.
Les også

Vindturbin-blad brakk: – Vanskelig å si om hendelsen er relatert til de eksisterende problemene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.