OLJE OG GASS

Milliardkontrakt til Kværner

Skal modifisere Ormen Lange-anlegg for Norske Shell.

UTVIDER: Ormen Lange-anlegget på Nyhamna skal utvides og oppgraderes. Kværner  fikk milliardkontrakten med Shell.
UTVIDER: Ormen Lange-anlegget på Nyhamna skal utvides og oppgraderes. Kværner fikk milliardkontrakten med Shell. Bilde: Håkon Jacobsen
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
19. apr. 2012 - 10:10

Kværner er tildelt en rammekontrakt med Norske Shell for modifikasjons- og oppgraderingsarbeider.

Kontrakten omfatter alt fra engineering, innkjøp, fabrikasjon og ledelse (EPCM) for modifikasjoner og prosjekter på Ormen Lange/Nyhamna landanlegg utenfor vestkysten av Norge.

Dette er en seks-årig rammeavtale med opsjoner for ytterligere to pluss to år. Antatt kontraktsverdi er 6 milliarder kroner, før opsjoner.

Les også: Shell skal investere 70 milliarder

Drypper

Kontrakten fører med seg store ringvirkninger og involverer flere selskaper.

Engineering og prosjektledelse vil bli utført av Kværner på Stord. Engineering og modifikasjoner vil bli levert av Aker Solutions’ kontorer i Oslo, Kristiansund og Tromsø.

Underleverandøravtalen med Aker Solutions kan bli på opp mot  950 millioner kroner i løpet av seks år.

I tillegg vil et stort antall underleverandører fra Midt-Norge bli involvert i de ulike prosjektaktivitetene. 

Les også: Her flyttes grensene for oljeproduksjon

http://tumigrer.tu.no:8080/migrator/ws/publication/www.tu.no/resource/binary/174083

Mange i arbeid

Når prosjektet er fullt mobilisert forventes over 500 personer i rotasjon å jobbe på anlegget på Nyhamna. I tillegg vil mer enn 200 personer innen engineering og ledelse jobbe på kontrakten gjennom perioden. Av disse vil rundt 80, fra utgangen av neste år, jobbe fra Tromsø.

Nyhamna-anlegget prosesserer gass fra Ormen Lange-feltet i Mørebassenget i det sørlige Norskehavet. Kontraktsomfanget inkluderer alle prosjekter og modifikasjoner på Ormen Lange/Nyhamna-anlegget, og er etablert for å møte den forventede, store økningen i prosjektaktivitet de neste fem til ti år, skriver Kværner i en pressemelding.

Kontrakten dekker også utvidelser og oppgradering av anlegget på Nyhamna for mottak av gass fra nye felt som Linnorm og Aasta Hansteen (tidligere Luva).

Starter straks

Tidligfase-engineering (FEED) begynner umiddelbart. FEED-arbeidet vil bli gjennomført integrert med Shell i deres kontorer i Aberdeen, og forventes å være ferdig når engineeringsfasen begynner mot slutten av 2012.

Samtidig vil ressurser mobiliseres på Nyhamna for å begynne noen mindre modifikasjonsoppdrag.

http://tumigrer.tu.no:8080/migrator/ws/publication/www.tu.no/resource/binary/167960

Erfaring

Kværner var involvert i oppbyggingen av anlegget på Nyhamna for snart i år siden. I 2003 og 2004 ble konsernet tildelt tre store kontrakter da gassanlegget ble bygget. Rundt 11 000 personer var involvert i prosjektene, som pågikk i 2005-2007. Prosjektene ble ferdigstilt 30. november 2007, med gode HMS-resultater og tilfredse kunder.

– Vi vil dra nytte av erfaringene fra forrige gang vi var på Nyhamna. Vi kjenner området, anlegget og har opprettholdt kontakten med mange lokale leverandører, sier konserndirektør i Kværner, Lars Eide.

Største hittil

Konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner er stolt.

– Dette er en kjempekontrakt og den største av sitt slag som tildeles i Norge dette året. Vi er svært stolte over å ha vunnet denne viktige kontrakten, som vi tror demonstrerer en tro på vår leveransemodell og evne til å levere komplette løsninger til kundene, sier Haugan.

Shell repliserer:

– Kværner har sterke HMS-resultater å vise til, noe som har vært en viktig faktor i anbudsprosessen. Vi er spesielt tilfreds med at nøkkelpersonell fra Kværner med betydelig erfaring fra lignende prosjekter gjøres tilgjengelig for oss, sier A/S Norske Shells prosjektdirektør Bernt Granås.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.