OFFSHORE

Milliardkontrakt til Aker Kværner

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
1. juli 2004 - 11:01

Aker Kværner skal stå for alt fra prosjektering og innkjøp til bygging av landanlegget for mottak av gass fra Ormen lange.

I 2006 vil bemanningen være på topp med totalt 800 personer, og involverer personell fra flere Aker Kværner-selskaper.

Prosjekterings- og innkjøpsaktivitetene starter umiddelbart i Oslo, mens byggeaktivitetene i verkstedene på Stord og i Verdal begynner i mai/juni 2005. Deler av byggingen settes bort til partnere i Polen.

Kontrakten er en EPC-kontrakt og dekker både prosjektering, innkjøp og bygging av mottaks- og eksportanlegget for gass, inkludert væskefanger, flammetårn og nødstengingsventiler for hele anlegget på Nyhamna i Møre og Romsdal.

Aker Stord er kontraktspartner på vegne av flere selskaper i Aker Kværner-konsernet, deriblant Aker Kværner Engineering and Technology, Aker Verdal, og Aker Kværner Elektro.

Design og bygging av landanlegg for oljeindustrien er et viktig vekstområde for Aker Kværner, skriver selskapet i en pressemelding. Konsernet har de siste årene vunnet flere slike oppdrag, og er for tiden blant annet engasjert i utbyggingsoppdrag for Statoil både på gassterminalen på Kårstø og LNG-anlegget på Melkøya ved Hammerfest.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.