ENERGI

Milliardkontrakt: Aibel skal bidra til plattform for tysk havvindprosjekt

Verdi på minst 2,5 milliarder kroner.

Aibel skal prosjektere havvindprosjektet. Illustrasjonsfoto fra den første amerikanske havvindparken.
Aibel skal prosjektere havvindprosjektet. Illustrasjonsfoto fra den første amerikanske havvindparken. Foto: Dennis Schroeder / NREL
7. mai 2019 - 14:50
Les også

Aibel og Keppel FELS skal bygge en plattform til et tysk havvindprosjekt. Aibels andel av kontrakten er verdt minst 2,5 milliarder kroner.

Kontrakten er tildelt et konsortium bestående av Aibel og Keppel FELS av nettoperatøren TenneT. Den omfatter en plattform for høyspent likestrømsoverføring (HVDC) og en landbasert omformerstasjon til systemet DolWin5 på tysk sokkel i Nordsjøen.

Aibels oppgave innenfor konsortiet er prosjektering, ingeniørtjenester og innkjøp, mens Keppel FELS' verft i Singapore skal bygge omformerplattformen, opplyser Aibel. Etter transport fra Singapore til Haugesund vil Aibel ha ansvar for å installere konverteringsutstyr levert av ABB, i tillegg til ferdigstilling, transport og installering av plattformen på feltet.

Les også

– Med denne tildelingen opprettholder vi vår posisjon som en foretrukket partner i havvind-segmentet og styrker vår rolle som leverandør til det europeiske fornybar energi-markedet, sier konsernsjef Mads Andersen i Aibel.

Den eksakte verdien av kontrakten er ikke kjent, men den er av «betydelig størrelse», en betegnelse Aibel bruker når verdien for selskapet er over 2,5 milliarder kroner.

Ifølge TenneT åpner DolWin5 et nytt kapittel innen systemet for nettilkobling offshore.

– For første gang vil vi realisere en direkte kobling mellom vindturbinene og TenneTs offshoreplattform, uten noen mellomstasjoner, sier selskapets driftssjef Tim Meyerjürgen.

Planlagt levering er tredje kvartal 2024.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.