T2

Microsoft dropper bruktsperre på Xbox One

Legger seg på samme linje som Sony etter massiv kritikk.

Microsoft vil likevel la deg låne bort spillene dine på Xbox One. De kvitter seg også både med internettkrav og regionsperrer.
Microsoft vil likevel la deg låne bort spillene dine på Xbox One. De kvitter seg også både med internettkrav og regionsperrer. Bilde: Microsoft
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
20. juni 2013 - 08:32

Microsoft fikk massiv kritikk for sine forbrukerfiendtlige policyer rundt den nye nestegenerasjonskonsollen Xbox One.

Restriksjoner

Da konsollen ble endelig lansert på spillmessen E3 forrige uke, kom den nemlig med en hel del nye restriksjoner.

Du skulle blant annet ikke kunne gi bort brukte Xbox One-spill til andre enn folk du har hatt på Xbox Live-vennelista i minst 30 dager, og det ville dermed være umulig både å låne bort spillene og å selge dem til profesjonelle aktører som tar imot bruktspill.

Konsollen skulle også kreve en "periodisk" internett-tilkobling, hvor du skulle kunne spille i 24 timer før du måtte ta kontakt med serveren.

I tillegg skulle Microsoft fortsette med regionlås på spillene, mens Sony valgte en langt mer forbrukervennlig linje med full aksept for bruktspill, ingen krav om internett-tilkobling og null regionlås.

Les mer: Dette skiller de nye superkonsollene

Gjør helomvending

PR-trøkket på Microsoft har nok vært stort, og nå har de valgt å snu på flisa.

I et blogginnlegg av Don Mattrick, sjef for Microsofts underholdningsavdeling, med tittelen "Your feedback matters - Update on Xbox One", forteller de at tilbakemeldingene fra publikum har vært så klare at de velger å gjøre om på alt.

Microsoft viderefører nå policyene som gjelder for Xbox 360, med at du kan spille uten internett-tilkobling (etter førstegangsoppsettet) og både låne bort og selge diskbaserte spill etter eget ønske.

Microsoft velger også kvitte seg med regionlåsene, og hermer dermed relativt nøyaktig etter Sonys policyer. En konsekvens av endringene er dog at noen "positive" funksjoner også forsvinner. For eksempel vil du ikke kunne spille installerte disk-baserte spill uten å ha disken i konsollen.

Så vil tiden vise om Microsofts PR-blunder får konsekvenser for salget. Både Xbox One og Playstation 4 vil lanseres før jul.

Les også:

TEST: Sonos Playbar: En drøm for alle som får angst av kabler

– En av fedrelandets mest gjennomførte hjemmekinoer

TEST: 8 solide trådløse høyttalere

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.