KARRIERE

Mest arbeidsglede i kommunene

NYTT: Kommuneansatte melder om større arbeidsglede enn folk i næringslivet.
NYTT: Kommuneansatte melder om større arbeidsglede enn folk i næringslivet. Bilde: Bjørn Sigurdsøn
Dag Yngve Dahle
3. des. 2010 - 12:14

Ifølge European Employee Index har norske arbeidstakere nest høyest arbeidsglede blant de 23 landene som er med i undersøkelsen.

Offentlig = glede

Kun våre kolleger i Danmark gir uttrykk for større glede over jobben enn oss.

Men i hvilke deler av norsk arbeidsliv er arbeidsgleden størst? Mindre byråkrati og bedre betingelser gjør det nærliggende å anta at gleden er størst i privat sektor.

Men slik er det ikke, ifølge undersøkelsen. I stedet er det offentlig sektor som kan glede seg over størst arbeidsglede blant de ansatte.

Les også: – Ikke et mål å gå lengst mulig på skolen

Til værs

Aller størst arbeidsglede er det i den ofte utskjelte kommunesektoren. Slik var det også da fjorårets undersøkelsen ble gjennomført. Men pilene peker oppover for kommunesektoren, og arbeidsgleden i kommunene har økt siden i fjor.

Staten har også hatt en svært positiv utvikling. Staten har nå passert private foretak og har dermed nest størst arbeidsglede i kongeriket. Deretter følger private foretak (privat sektor), mens ansatte i fylkeskommunene har den laveste arbeidsgleden i landet.

Utviklingen de siste to årene har vært svært negativ i fylkeskommunene. I 2008 var arbeidsgleden i fylkeskommunene nemlig nest høyest i landet.

Les også: Ikke si hvilken lønn du vil ha

Variasjoner

Bak Danmark og Norge følger Mexico, med tredje høyest arbeidsglede. Nederland tar fjerdeplassen, mens Sverige og Finland følger på plassene deretter.

USA er på en syvendeplass, mens Tyskland må ta til takke med en 13. plass. Storrbritannia finner vi helt nede på 19. plass.

Aller minst arbeidsglede er det i Ungarn. Nest dårligst står det til i Japan.

Hvilke jobber trives vi dårligst i? Her holder de ikke ut

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.