ARKIVNYHETER

Mastemyrveien bygges om

Gang/sykkelvegen skal gå til høyre på bildet. Akkurat her må det sprenges en god del for å gi plass til den. På det meste av strekningen er sidearealene atskillig flatere.
Gang/sykkelvegen skal gå til høyre på bildet. Akkurat her må det sprenges en god del for å gi plass til den. På det meste av strekningen er sidearealene atskillig flatere. Bilde: Anders Haakonsen
2. juli 2010 - 01:56

I likhet med andre kommuner rundt de største byene er Oppegård preget av vekst, spesielt i kommunesentret Kolbotn. Mange av innbyggerne pendler daglig til Oslo på Mastemyrveien. Denne vegen er også hovedforbindelsen mellom Kolbotn og industriområdet som vegen er oppkalt etter.

Avstanden mellom Kolbotn og Mastemyr er ikke lengre enn at den kan tilbakelegges for egen kraft. Problemet er at det ikke er avsatt plass til myke trafikanter på Mastemyrveien, og alternativene er kronglete, spesielt hvis man sykler.

Dette vil Vegvesenet rette på. Over en strekning på en kilometer skal det legges gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen, og to kanaliserte T-kryss skal bygges om til rundkjøringer. Kryssene ligger der Trollåsveien og Rosenholmveien tar av fra Mastemyrveien.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

En del av gang/sykkelvegen vil kreve ganske store masseuttak. Oppdraget omfatter også legging av 1,4 km overvannsledning og beplantning av ca. ti mål. Den som får kontrakten, får ansvaret for vedlikehold av grøntanlegget i tre år med opsjon på ytterligere to år. Byggetiden blir et år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.