BASELINE

Marstrand oppretter eget selskap for fremdriftsplanlegging

Konsulentselskapet Marstrand oppretter nytt selskap sammen med tidligere ledere i Topcon og Morgedal Gruppen.

Rune Landsverk, Marcus Bäck og Geir Bergersen utgjør ledelsen i nystartede Baseline.
Rune Landsverk, Marcus Bäck og Geir Bergersen utgjør ledelsen i nystartede Baseline. Foto: Baseline
14. sep. 2020 - 11:52

Konsulentselskapet Marstrand i Oslo har gått sammen med Rune Landsverk og Marcus Bäck, og opprettet selskapet Baseline. Det nystartede selskapet skal tilby konsulenttjenester innen fremdriftsplanlegging av store infrastrukturprosjekter.

Landsverk er tidligere daglig leder i Morgedal Gruppen mens Marcus Bäck er rådgiver innen posisjonsbasert planlegging og masseoptimalisering, og kommer fra Topcon, en av verdens største leverandører av systemer for planlegging, maskinstyring og landmåling.

Enkelte dager i vinter innstilte Ruter alle avganger i Oslo og Akershus.
Les også

Vet ikke om tiltak for å unngå kaos er lovlige

Får med flere fra Marstrand

I en melding selskapet har sendt ut, skriver Baseline at stadig større og mer kompliserte infrastrukturprosjekter med nye gjennomføringsmodeller og økende bruk av totalentrepriser, har økt behovet for bedre planlegging og styring slik at man unngår overskrideler og tvister som ofte forekommer i slike prosjekter.

Baseline skal være et spesialistselskap som skal drive med fremdriftsplanlegging av infrastrukturprosjekter som for eksempel vei og jernbane, og vil rette seg mot både rådgivere, byggherrer og entreprenører.

Rune Landsverk og Marcus Bäck blir partnere i selskapet mens daglig leder Geir Bergersen i Marstrand blir daglig leder også for det nye selskapet. Vi finner igjen flere andre fjes fra Marstrand i medarbeideroversikten på Baselines hjemmesider, og selskapene deler adresse i Oslo.

– Marstrand er en tverrfaglig rådgiver overfor prosjekter og prosjektorganisasjoner, og er derfor en optimal samarbeidspartner for et spesialistselskap som Baseline, sier Rune Landsverk i meldingen fra selskapet.

Morros Batteries har sin base i Arendal. I oktober skal de starte batteriproduksjonen ved sin gigantfabrikk som skal skape rundt 2500 nye jobber i regionen.
Les også

Morrow skal sende batteri-avfall over grensa

Forsinkelser, overskridelser og konflikter

– Baseline vil tilby et helhetlig konsept som kan sikre bedre planlegging og oppfølging av infrastrukturprosjekter. Våre folk har jobbet med prosjekter på alle nivåer og i alle faser i størrelser fra en million til 600 milliarder kroner. Vi forstår utfordringene som ligger i planleggingen av prosjekter som er i utviklings- og anbudsfasen, og samtidig har vi ekspertise på oppfølging av prosjekter med tung produksjon, sier han videre.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Usikkerhet i anbudsgrunnlag, estimering av mengder, grunnforhold og massehåndtering er utfordrende faktorer når det kommer til planlegging og styring., og kjennetegner mange infrastrukturprosjekter, mener Landsverk.

– Bygge- og anleggsbransjen står overfor store utfordringer. Konfliktnivået er for høyt, og mange prosjekter blir forsinket eller ender opp betydelig dyrere enn forutsatt. Bransjen må tenke nytt – alle aktører bør øke oppmerksomheten omkring fremdriftsplanlegging og oppfølging, mener han.

Under inspeksjoner har Statens vegvesen oppdaget skader på Landsverk bru på E134.
Les også

Har oppdaget skader på E134-bru

Må øke produktiviteten

Marcus Bäck mener verden står overfor en stor utfordring med å bygge ut og vedlikeholde infrastruktur i takt med behovene fra en stadig økende befolkning.

– Skal vi klare å møte det stadig økende behovet for infrastruktur, må vi finne måter å øke produktiviteten på i en bransje der produktivitetsøkningen har stått stille i flere titalls år, sier han.

Den fem kilometer lange brua over Bjørnafjorden er en sentral del av Hordfast-planene.
Les også

Har brukt over to milliarder på planleggingen – ble vraket

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.