KARRIERE

Maria Amelie til TU

REDNING? Maria Amelie er varetektsfengslet og sitter på utlendingsinternatet på Trandum i påvente av den planlagte utsendelsen. Nå kan et jobbtilbud fra Teknisk Ukeblad forhåpentligvis sikre henne arbeids- og oppholdstillatelse i Norge.
REDNING? Maria Amelie er varetektsfengslet og sitter på utlendingsinternatet på Trandum i påvente av den planlagte utsendelsen. Nå kan et jobbtilbud fra Teknisk Ukeblad forhåpentligvis sikre henne arbeids- og oppholdstillatelse i Norge. Bilde: Scanpix

Maria Amelie har fått flere jobbtilbud, men ikke takket ja til noen av dem, før hun i dag ble kontaktet av Teknisk Ukeblad.– Hun har en mastergrad fra NTNU, og er skrivefør i tillegg. Det er en kjempekombinasjon for oss, sier administrerende direktør Jan Moberg.

– Midt i blinken

– Maria er veldig glad for å ha fått dette tilbudet, og håper nå at hun endelig kan få muligheten hun aldri har fått til å bli vurdert som asylsøker og få jobbe i Norge, sier Maria Amelies samboer, Eivind Trædal, til Teknisk Ukeblad.

– Hvorfor har hun valgt å takke ja til nettopp denne jobben?

– Den er perfekt til utdanningen hun har. Hun har skrevet om kommunikasjonsteknologi i store bedrifter, og denne jobben er midt i blinken, sier Trædal.

Redaksjonsidé

Jan Moberg forteller at ideen om å tilby Maria Amelie ble skapt under redaksjonsmøtet fredag morgen, noe han mener viser entusiasme i hele organisasjonen.

– Vi reagerte spontant og menneskelig på behandlingen av henne, og ønsker å hjelpe i en slik situasjon. Når vi vet at hun har teknologisk kunnskap og kan skrive, har vi bruk for hennes kompetanse, sier ansvarlig redaktør Tormod Haugstad.

– Dette er klarert med redaksjonsklubben i TU, legger han til.

– Må handle raskt

Tilbudet Maria Amelie har takket ja til er jobb som journalist. Hun har en mastergrad i studier av teknologi, vitenskap og samfunn fra NTNU, og skrev sin masteroppgave om bruk av videokonferanser på oppdrag fra Statoil.

Jobbtilbudet sendes Maria Amelie for signering i kveld, og Jan Moberg vil også sende et skjema om arbeidstilbud til Utlendingsdirektoratet (UDI).

– Vi må handle raskt, siden hun kan bli sendt ut av landet allerede mandag eller tirsdag, sier Jan Moberg.

Rock 'n roll

– Med den bakgrunnen hun har, og forventningene vi har, gjør vi dette med et håp om å øke og opprettholde kvalitetsjournalistikken. Vi trenger å styrke staben vår med kunnskapsrike medarbeidere, og vi trenger unge kvinner. Vi har heller ikke vondt av å få med litt rock 'n roll samtidig, sier Moberg.

Han sikter til at Maria Amelie har jobbet for by:Larm, Slottsfjellfestivalen og Hovefestivalen – og vært tour manager for Bigbang.

Hun ble kjent da hun høsten 2010 ga ut boken "Ulovlig norsk". Like før jul i fjor ble hun kåret til «Årets Nordmann» av ukemagasinet Ny Tid.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.