OLJE OG GASS

Maersk Drilling sier opp 130-140 ansatte i Norge

To rigger uten kontrakt.

FANT GASS: Det nye funnet på King Lear blir den åttende på 15 måneder. Funnet ble gjort med den oppjekkbare riggen Maersk Gallant.
FANT GASS: Det nye funnet på King Lear blir den åttende på 15 måneder. Funnet ble gjort med den oppjekkbare riggen Maersk Gallant. Bilde: Statoil
Ina AndersenIna AndersenJournalist
21. juli 2016 - 09:03

Maersk Gallant avslutter sin kontrakt i løpet av høsten og Maersk Inspirer avslutter sin kontrakt med Statoil ved årsskiftet.

Det er hovedårsaken til at mellom 130 og 140 ansatte i Maersk Drilling nå kan vente å bli oppsagt, skriver Maersk ansattes forening (MAF) på sine nettsider

– MAF har i de siste ukene sittet i drøftelser med Maersk Drilling Norge. Det er sterkt beklagelig at vi nå må gå nok en runde med oppsigelser i selskapet, skriver ansattforeningen.

Det var Petro.no som først meldte om nyheten. 

Ny rigg

Riggselskapet har hatt flere runder med oppsigelser tidligere. 

Høsten 2015 var det om lag 150 ansatte som miste sine jobber i Maersk Drilling Norge. Våren 2016 måtte 70 ny gå. Nå ser det altså ut til at ytterligere 130-140 personer mister jobben. 

Samtidig som de to riggene går av kontrakt er Maersk nye rigg XLE4 på vei. Den ventes å ankomme Norge i februar 2017, og skal oppbemannes. 

Noen ansatte ved riggene uten kontrakt vil dermed kunne overføres til den nye riggen. 

To runder

Oppsigelsene er ventet å skje i to omganger. Den første vil skje i forbindelse med at kontrakten til Maersk Gallant avsluttes.

Her tas det også høyde for de første overføringer til XLE4, det vil si de ansatte det vil være behov for her før 1. januar 2017. Dette betyr at noen stillinger ikke blir berørt i den første runde av nedbemanninger, skriver foreningen. 

Den andre runden med nedbemanning vil gjennomføres i forbindelse med at kontrakten til Maersk Inspirer avsluttes. Det tas også her høyde for resterende crew til XLE4.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.