VEGDIREKTØR

Lyst til å bli vegdirektør? Ja, da bør du være "strategisk, tydelig og samlende"

Frist for interesserte: 22. september.

Vegdirektørstillingen lyses ut.
Vegdirektørstillingen lyses ut. Skjermbilde: BackerSkeie
1. juli 2019 - 21:00

Stillingen som vegdirektør er lyst ut.

Rekrutteringsfirmaet BackerSkeie har fått i oppdrag å bistå Samferdselsdepartementet med å finne ny vegdirektør etter at Terje Moe Gustavsen døde i i begynnelsen av mai.

I utlysingen av stillingen omtales situasjonen for Vegvesenet blant annet slik:

"Statens vegvesen er i stor omstilling som følge av overføring av vegadministrasjon til fylkeskommunene, digitalisering av tjenester og effektivisering av alle deler av virksomheten. Ny vegdirektør skal lede en kompleks kompetanseorganisasjon i endring, og med en bred nasjonal tilstedeværelse.

Derfor er Samferdselsdepartementet ute etter en "strategisk, tydelig og samlende direktør med bred ledererfaring fra komplekse organisasjoner".

Gjennomføringsevne

Solid samfunns- og rolleforståelse - og evnen til å lede omstillingsprosesser - er viktige egenskaper for den nye vegdirektøren:

"Statens vegvesen er en kunnskapsorganisasjon med en sentral rolle i en sektor med stor samfunnsmessig betydning og oppmerksomhet. Ny vegdirektør må kunne håndtere et bredt spekter av oppgaver, der solid samfunns- og rolleforståelse, og evne til å lede endrings- og omstillingsprosesser er sentralt for å lykkes. Vi ser etter en leder som har evne til å samle organisasjonen rundt langsiktige utviklingsmål, sette retning for omstillingsarbeidet, og som har gjennomføringsevne i forhold til vedtatte mål og strategier."

Ikke krav om samferdselserfaring

Erfaring fra eller innsikt i transportsektoren er en fordel, men ikke noe krav for den nye vegdirektøren.

Den nye lederen skal ha "et høyt ambisjonsnivå, og oppnår tillit både i egen organisasjon og eksternt", som det heter i utlysingen.

De aktuelle kandidatene forventes å være "trygge i lederrollen, og har god evne til relasjonsbygging og samhandling internt og eksternt."

Og: "Erfaring fra og/eller innsikt i transportsektoren er en fordel."

Stillingen er et åremål for seks år med mulighet for forlengelse i en ny seksårsperiode. Lønn etter avtale. 

Direktøren må kunne sikkerhetsklareres for nivå hemmelig.

PS: Etter søknadsfristen blir det laget en offentlig søkerliste. Søkerne kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om de har bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i så fall bli forhåndsvarslet om offentliggjøring. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.