OLJE OG GASS

Lundin og Wintershall går inn i Subsea Valley

Blir medlem: Wintershall, her representert ved Brage-plattformen, er nå en del av Subsea Valley-klyngen. Foto: Arkiv
Blir medlem: Wintershall, her representert ved Brage-plattformen, er nå en del av Subsea Valley-klyngen. Foto: Arkiv Bilde: Helge Hansen/StatoilHydro
Jan M. MobergJan M. MobergAdm. dir. & ansv. red.
13. jan. 2014 - 11:16

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om endringene i Subsea Valley, som innebærer at Tess og tidligere primus motor Erik Jølberg ikke lenger står i spissen for Subsea-messen.

Håper på Statoil

Tidligere har det hovedsakelig vært leverandører som har flokket seg til Subsea Valley.  Det raskt voksende nettverket har konsentrert seg om å samle aktører fra subseanæringen på strekningen Oslo - Notodden, via Lysaker, Drammen og Kongsberg.

– Vi er meget godt fornøyd med utviklingen. Både Lundin og Winershall er nå medlemmer i Subsea Valley, forteller daglig leder Preben Strøm, som naturlig nok også håper at Statoil vil havne i folden.

– Vi har god dialog med Statoil på flere områder, og vil selvsagt også ønske de velkommen dersom de ønsker å bli medlem. Vi skal i hvert fall jobbe med saken fra vår side, legger han til.

Les også: Dette er de 9 viktigste utbyggingene for oljebransjen

Skape merverdi

Bare i løpet av siste uke har Strøm innlemmet tre nye medlemmer i næringsklyngen som nå teller 214 bedrifter.

– Vårt fokus nå er å få etablert substans i klyngen, slik at vi kan begynne å levere på de prosjektene vi har forpliktet oss til overfor Arena og Innovasjon Norge.  Vi ønsker å styrke dialogen med medlemmene, og kommer til å være svært opptatt av å skape merverdi for selskapene som velger å være medlem av Subsea Valley, presiserer Strøm.

Les også: Norsk AUV kan være klar til oljeservice hvor som helst i verden i løpet av et døgn

Tett i dialog

I tillegg er ambisjonen å skape møteplasser, samt initiere, etablere og drive tunge prosjekter som skal gi verdi tilbake til medlemmene. Men ambisjonene stanser ikke der.

Ønsket er at Norge utad vil fremstå samlet som subseanasjon - ikke bare som et enkelt dalføre. 

– Vi har de siste månedene hatt tett dialog både med NCE Subsea i Bergen og Greater Stavanger for å se på hvordan vi sammen kan stå fram som Subsea Norway internasjonalt. Vi konkurrerer i et globalt marked, og da kan vi ikke reise verden rundt og kjempe om regional oppmerksomhet, mener Strøm. 

Mer internasjonalt

Men først skal Strøm & Co arrangere sitt viktigste årlige arrangement her hjemme, nemlig Subsea Valley-konferansen på Telenor Arena 2. og 3. april. 

– Nytt av året er at vi har tilpasset oss til at vi representerer et globalt marked. Fra og med i år vil konferansen gjennomføres på engelsk. Dette betyr også at vi kommer til å få flere internasjonale foredragsholdere og deltakere, forteller Strøm til Teknisk Ukeblad.

Les også:

Slik bruker de induksjon på havbunnen

Reinertsen trenger 50 ingeniører for å erobre havbunnen

Denne gravemaskinen kan jobbe på havbunnen  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.