OLJE OG GASS

Reinertsen trenger 50 ingeniører for å erobre havbunnen

Starter subsea-kontor i Oslo.

TRENGER FOLK: Administrerende direktør Torkild Reinertsen (t.h.) og ny direktør for Reinertsen Subsea Martin Sørensen håper de klarer å tiltrekke seg ingeniører som ønsker å være med på selskapets satsing på subseamarkedet.
TRENGER FOLK: Administrerende direktør Torkild Reinertsen (t.h.) og ny direktør for Reinertsen Subsea Martin Sørensen håper de klarer å tiltrekke seg ingeniører som ønsker å være med på selskapets satsing på subseamarkedet. Bilde: Peder Qvale
25. okt. 2013 - 13:15
Vis mer

LYSAKER: I september rekrutterte Reinertsen Martin Sørensen, en mann med over 14 års fartstid i subseabransjen fra både FMC og GE Oil and Gas.

I stedet for en detaljert stillingsbeskrivelse fikk han en klar oppgave: Opprett et kontor på Lysaker som skal telle 50 ingeniører innen 2015, og etablér dere i markedet for levering av komplette subsea-fabrikker.

– Nå er det slik at de store leverandørselskapene leverer arkitektur, engineering og egne produkter til subseautbyggingene. Det gjør at vi ikke har en universell standard på utstyret som leveres til subsea prosesseringsanlegg, sier Sørensen, som nå er direktør for Reinertsen Subsea.

Les også: – Subseamarkedet skal dobles innen 2020

Lang ledetid

– Konsekvensen er at det tar lang tid å komme i mål med prosjekter. Helt enkelt skal vi gjennomføre engineering og kjøpe inn alle produktene til prosjektene og sette det sammen for operatørene, sier han.

– Vi mener denne måten å jobbe på kan presse ned prisene og gi kortere leveringstid på installasjoner. Standarder er veldig viktig, det må på plass. Når det kommer på plass, skal vi være de beste til å sy systemer sammen, sier han.

Les også: Bruker inntil 50 prosent flere ingeniørtimer per fat olje

Trenger folk

Subseaavdelingen skal altså først og fremst jobbe med feltutvikling og tidligfasearbeidet for operatørselskapene, der det viktigste blir å sette sammen produksjonssystemer og bidra med kunnskap på subsea prosessering og trykkøkning.

Men for å nå de hårete målene trenger altså Reinertsen folk. Gode folk.

Selskapet er i første omgang på jakt etter 30 seniorer med erfaring fra subsea og subsea-prosessering for å supplere de andre som allerede jobber med dette i selskapet.

Administrerende direktør Reinertsen har god tro på at de får det til - mest på grunn av selskapsstrukturen. 

– De store internasjonale selskapene har stort sett rigide systemer innad. Ingeniørene ser problemet, ser løsningen, men vet det tar seks til ni måneder å gjøre noe med det, sier han.

– Reinertsen er fremdeles et lettbeint selskap. Ingeniørene skal slippe å sitte i seks måneder for å bygge opp en business-case. Vi skal fortsatt ha en hverdag der hver enkelt ingeniør har stor innflytelse i et nært og åpent samarbeid med kundene. Det skal være glade fjes hos oss, sier han.

Les også: Mener dette kan revolusjonere subseabransjen

Jakter prosjekter

Reinertsen AS er i dag blant annet hovedarkitekt for Shells undersjøiske prosjekter gjennom en rammeavtale som sørger for at selskapet leverer engineeringen på subsea-prosjekter som blant annet Ormen Lange.

Håpet er nå at den nyoppstartede avdelingen skal sikre seg flere og lignende avtaler med andre store selskaper.

– Dette segmentet er fremdeles ungt. Vi etablerer oss nå og skal først fokusere på tidligfasen i verdikjeden. Jeg tror vi vil få bedre grep inn i resten av verdikjeden etter hvert. Det viktigste er at det er en stor mulighet her, og vi kommer til å jobbe nært med kundene i utviklingen av dette for å sikre oss flere kontrakter, sier Sørensen.

Les også: Slik fungerer norsk gasseksport

Snart russer

Administrerende direktør Reinertsen har de siste åtte årene lært seg russisk. Det kan komme godt med når selskapet nå satser på å etablere seg i nordområdene, blant annet i subseamarkedet.

– Det er ikke et lett språk, men det at jeg snakker og skriver russisk gjør at de store russiske selskapene legger merke til oss. Arktis og nordområdene er spennende. Med kontor i Murmansk og Hammerfest i tillegg til god kontakt med operatører for hele Arktis blir dette viktig for oss.

– Med 30 års erfaring fra deler av subseabransjen kan vi ta samme rolle som vi har hatt i over 15 år på topside prosessanlegg med studier, engineering og EPC. Kontoret i Oslo blir driveren for denne utviklingen i nært samarbeid med kontorene i Trondheim og Gøteborg, sier han.

Les også: Havbunnsfabrikken blir klar før 2020

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.