Lover elbil-overraskelse

Lover elbil-overraskelse
Reva NXR representerer på alle måter et stort utviklingssprang fra dagens Reva-elbiler som ruller på norske veier. Bilde: Per Erlien Dalløkken

Den nye modellen fra Reva, NXR, vises fram i Norge for første gang på Nerec-messen i neste uke.

Der blir også prisen offentliggjort.

Skal overraske

– Prismessig vil Reva NXR overraske det norske elbilmarkedet, sier Bjørnar Teig, daglig leder i Reva Norge, i en pressemelding.

I motsetning til dagens Reva, er den nye modellen typegodkjent som bil. Den har fire seter og en rekkevidde på 160 kilometer med litiumionebatterier. De første NXR-ene vil leveres til Norge i løpet av neste vår/sommer.

Les mer NXR i denne artikkelen: Ny Reva kan lades med mobilen

De elbilen ble vist fram i Frankfurt i september, fortalte Reva-sjef Chetan Maini at den vil få en gjennomsnittspris i Europa på 15.000 euro, vel å merke uten batterier.

Sjokkpris på ny Reva

Batterileie

– Prisen for bilen avhenger også av hvordan leieavtalen på batteripakken blir. Her er vi fortsatt i forhandlinger, men vi vil uansett være ledende på pris i Norge for denne type elbiler, sier Teig som tidligere har antydet en månedlig leiepris på rundt 800 kroner.

Les også: Think-sjef satser på batterier

Nerec (North European Renewable Energy Convention) arrangeres på Norges Varemesse 7-8. oktober. Messen ble arrangert i fjor under navnet Scan-Ref.

– Elbiler er et satsingsområde for messen i år, sier utstillingsansvarlig Elisabeth Schulze i meldingen.

– Tiden for fjollete elbiler er omme

Den nye Reva-elbilen har fått typegodkjenning som bil og plass til fire. Foto: Per Erlien Dalløkken