LG NUCLUN

LG lanserer egen prosessor for mobil

Egenutviklet med åtte kjerner.

LGs nye Nuclun er en egenutviklet åttekjernet systembrikke med ARM Cortex-prosessorer.
LGs nye Nuclun er en egenutviklet åttekjernet systembrikke med ARM Cortex-prosessorer. (Bilde: LG)

Egenutviklet med åtte kjerner.

Apple har sin AX, Samsung sin Exynos, Huawei sin Kirin, og nå LG sin Nuclun. Det er snakk om systembrikker, altså en brikke som inneholder alle grunnkomponentene i mobiltelefoner og nettbrett.

Til nå har LG, som mange andre, i hovedsak basert seg på systembrikker fra Qualcomm, som Snapdragon 801. Deres nye Nuclun er en hjemmebrygget sak med åtte prosessorkjerner i en Samsung lanserer Exynos 5 Octa med åtte kjerner . Det vil si at halvparten av prosessorkjernene har høy ytelse, mens den andre halvparten har svakere ytelse.

Les også: Google avduker Apple TV-utfordrer i ny Nexus-serie

Kraft når det trengs

Poenget med dette er å kunne tilby nok regnekraft til de tunge oppgavene, og laste oppgavene over på de mindre kraftige strømgjerrige prosessorkjernene når det ikke er behov for mye regnekraft. Samsungs åttekjernede Exynos-brikker har tilsvarende konfigurasjon. En slik står blant annet i Endelig en skikkelig lekker Samsung .

For Nuclun sin del er det snakk om en firekjernet ARM Cortex-A15 på 1,5 GHz og en ARM Cortex-A7 på 1,2 GHz. Brikken har i tillegg støtte for LTE cat. 6, som muliggjør teoretisk nedlastingshastighet på 225 Mbps der det støttes.

Står i ny G3-modell

Nuclun skal stå i en kommende Android-modell kalt LG G3 Screen, som lanseres i Korea denne uken. Denne ser ut til å være en større variant av LG G3, med 5,9 tommers skjerm.

I pressemeldingen skriver LG at brikken skal sørge for at de får større fleksibilitet i mobilstrategien sin, siden den utvikles «in house». Når de kommer til å lansere telefoner med denne brikken andre steder i Europa er imidlertid ikke kjent.

Les også:

Sylskarp skjerm og kamera med laserfokus

Denne lader mobilen uten en tråd

Disse sekkene har innebygget stikkontakt  

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå