MOBIL

LG lanserer egen prosessor for mobil

Egenutviklet med åtte kjerner.

LGs nye Nuclun er en egenutviklet åttekjernet systembrikke med ARM Cortex-prosessorer.
LGs nye Nuclun er en egenutviklet åttekjernet systembrikke med ARM Cortex-prosessorer. Bilde: LG
Marius ValleMarius ValleJournalist
27. okt. 2014 - 14:07

Apple har sin AX, Samsung sin Exynos, Huawei sin Kirin, og nå LG sin Nuclun. Det er snakk om systembrikker, altså en brikke som inneholder alle grunnkomponentene i mobiltelefoner og nettbrett.

Til nå har LG, som mange andre, i hovedsak basert seg på systembrikker fra Qualcomm, som Snapdragon 801. Deres nye Nuclun er en hjemmebrygget sak med åtte prosessorkjerner i en Samsung lanserer Exynos 5 Octa med åtte kjerner . Det vil si at halvparten av prosessorkjernene har høy ytelse, mens den andre halvparten har svakere ytelse.

Les også: Google avduker Apple TV-utfordrer i ny Nexus-serie

Kraft når det trengs

Poenget med dette er å kunne tilby nok regnekraft til de tunge oppgavene, og laste oppgavene over på de mindre kraftige strømgjerrige prosessorkjernene når det ikke er behov for mye regnekraft. Samsungs åttekjernede Exynos-brikker har tilsvarende konfigurasjon. En slik står blant annet i Endelig en skikkelig lekker Samsung .

For Nuclun sin del er det snakk om en firekjernet ARM Cortex-A15 på 1,5 GHz og en ARM Cortex-A7 på 1,2 GHz. Brikken har i tillegg støtte for LTE cat. 6, som muliggjør teoretisk nedlastingshastighet på 225 Mbps der det støttes.

Står i ny G3-modell

Nuclun skal stå i en kommende Android-modell kalt LG G3 Screen, som lanseres i Korea denne uken. Denne ser ut til å være en større variant av LG G3, med 5,9 tommers skjerm.

I pressemeldingen skriver LG at brikken skal sørge for at de får større fleksibilitet i mobilstrategien sin, siden den utvikles «in house». Når de kommer til å lansere telefoner med denne brikken andre steder i Europa er imidlertid ikke kjent.

Les også:

Sylskarp skjerm og kamera med laserfokus

Denne lader mobilen uten en tråd

Disse sekkene har innebygget stikkontakt  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.