BYGG

Leder av malerfirma er tiltalt for grov utroskap og fiktiv fakturering

Må i retten, men nekter for svart arbeid på Stortinget.

Det svarte arbeidet ble angivelig utført på Stortinget for ti år siden.
Det svarte arbeidet ble angivelig utført på Stortinget for ti år siden. Illustrasjonsfoto: Stortinget/Peter Mydske
27. aug. 2018 - 04:55

En daglig leder i et malerfirma må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha organisert svart arbeid på Stortinget.

Lars Barg er tiltalt for grov utroskap og fiktiv fakturering for arbeid utført på Stortinget i perioden 27. juni 2006 til 27. oktober 2008. Rettssaken vil pågå fra 27. august til 17. september.

Tiltalen lyder på grov utroskap for drøyt 3,3 millioner kroner. 67-åringen har ifølge tiltalen benyttet i alt seks underleverandører til såkalt fiktiv fakturering, og han er også tiltalt for uberettiget å ha ført fradrag for inngående merverdiavgift for 663.000 kroner.

– Ikke gjort noe galt

Barg var tidligere styreleder i Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF) og har selv gått hardt ut mot useriøse aktører i malerbransjen. Han trakk seg fra alle verv da politiet startet etterforskning.

– Det at det dreide seg om en fremstående tillitsmann i malerbransjen, som hadde gått offentlig ut mot svart arbeid, bidro til at vi fattet interesse for forholdet, sa politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim til Dagbladet i januar.

Selv avviste Barg den gang at han hadde levert fiktive fakturaer og understreket at han ikke har gjort noe galt. Spørsmålet er om han som eier og styreleder i firmaet kan ansvarliggjøres for at underleverandørene han brukte puttet arbeidsgiveravgift og moms i lomma, sa han til avisen.

Væpnet politi utenfor Stortinget
Les også

Bombetrusler mot Stortinget – har kontroll på mistenkt

Til fagbladet Maleren uttalte Barg i januar at han ser fram til å få en sjanse til å renvaske seg i retten, og han stilte spørsmål både ved grunnlaget for tiltalen og Økokrims regnestykke.

Vil avgi grundig forklaring

67-åringen vil forklare seg for retten på tirsdag, og hans forsvarer, advokat Alexander Greaker, understreket overfor E24 torsdag at klienten fortsatt nekter straffskyld.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld i henhold til noen av tiltalepunktene, sier Greaker.

– Han vil avgi en grundig partsforklaring om hva han mener har skjedd. Fra forsvarets side handler denne saken i stor grad om subjektiv skyld, sier Greaker.

Morten Stordalen er lite fornøyd med regjeringens manglende prioritering av Vestfold i NTP.
Les også

Frp om NTP: – En Vestfold-fiendtlig regjering

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.