MARITIM

Lasteskipet Hagland Captain blir slept til Averøy

Kystvakten bistår.

Kystvaktskipet KV Harstad bistår med å klargjøre Hagland Captain for slep i Hustadvika. Båten finkk motostopp lørdag kveld i det dårlige været.
Kystvaktskipet KV Harstad bistår med å klargjøre Hagland Captain for slep i Hustadvika. Båten finkk motostopp lørdag kveld i det dårlige været. Foto: KV Harstad/Kystvakten/NTB Scanpix
25. mars 2019 - 13:22

Kystvakten bistår med å klargjøre slep for det havarerte frakteskipet Hagland Captain som fikk motorstans i det voldsomme uværet på Hustadvika lørdag.

Skipet skal slepes til Averøy.

Hagland Captain fikk motorstopp på Hustadvika da en brottsjø slo innover båten i uværet, få timer etter at cruiseskipet Sky Viking fikk motorstans litt lenger sør på samme havstrekning.

Operasjonssjef i Hagland-rederiet, Øivind W. Aanensen, fortalte søndag at det går bra med de ni som var om bord, og som måtte hoppe i havet for å bli plukket opp av helikopter i den grove sjøen.

– Alt mannskap har det bra. Heldigvis gikk dette bra. Vår jobb nå er å følge opp og ta vare på mannskapet på best mulig måte, sier han til Haugesunds Avis.

Kapteinen er norsk, mens resten av besetningen er fra Filipinene og Polen.

Hagland Captain lå søndag morgen i anker etter at det fikk problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag kveld. <i>Foto:  Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix</i>
Hagland Captain lå søndag morgen i anker etter at det fikk problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag kveld. Foto:  Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.