OLJE OG GASS

Kværner vant milliardkontrakt. Leverer til samme pris som for 15 år siden

Sverdrup-understell delt ut.

 Kværner Verdal skal stå for levering av stålunderstellet på prosesplattformen (nummer to fra høyre), mens Dragados leverer stålunderstellet til bolig- og utstyrsplattformen (til høyre).
Kværner Verdal skal stå for levering av stålunderstellet på prosesplattformen (nummer to fra høyre), mens Dragados leverer stålunderstellet til bolig- og utstyrsplattformen (til høyre). Bilde: Statoil
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
8. okt. 2015 - 07:31

Statoil tildeler i dag to kontrakter for de resterende stålunderstellene til Sverdrup-utbyggingen.

Det skriver selskapet i en melding.

Mens Kværner Verdal stikker av med milliardkontrakten (1 mrd kroner) for engineering, fabrikasjon og bygging av understellet til prosessplattformen, ble spanske Dragados Offshore tildelt den tilsvarende kontrakten for utstyrs- og boligplattformen.

Les også: Se hvem som får hva i Sverdrup-utbyggingen

Kværner leverer 3 understell

– Dette er den tredje leveransen som kommer ut av rammeavtalen mellom Statoil og Kværner på stålunderstell. Dette betyr at Kværner skal levere tre av fire stålunderstell til første utbyggingstrinn av Johan Sverdrup, sier prosjektdirektør Kjetel Digre.

Det understrekes at Kværner har dokumentert læring og synergier i forbindelse med eksisterende kontrakter.

–Det medfører at de er blitt valgt som leverandør for disse tre stålunderstellene. Dette bidrar til å styrke konkurransekraften og maksimere verdiskapingen fra Johan Sverdrup, sier Digre ifølge meldingen.

TU-leserne har talt: Dette er oljearbeidernes favorittplattformer

Som for 15 år siden

– Kontrakten er vunnet i internasjonal konkurranse, og bekrefter vår posisjon som en av industriens ledende leverandører av stålunderstell. De forbedringene vi har gjennomført de siste årene gjør at vi kan tilby nye stålunderstell til samme pris som for 15 år siden, heter det i en melding fra Kværner.

– Samtididig er vi bevisste på at vi må holde fokus på sikker gjennomføring, forutsigbar timeplan og avtalt kvalitet. Resultatet av dette er at vi har en sterk konkurransekraft og samtidig fornuftige marginer.

– Jeg er glad for at kundene våre bekrefter at vi er en leverandør som tilbyr en attraktiv kombinasjon av teknologisk ekspertise og kostnadseffektivitet, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner i meldingen.

Norsk teknologi i oljens «hall of fame»: Prosjektet ble lagt dødt - nå får norske oppfinnere plass i oljens «Hall of Fame»

– Avhengig av presisjon

Statoil skriver for øvrig at kontrakten til Dragados Offshore S.A. omfatter engineering, fabrikasjon og bygging av stålunderstellet til utstyrs- og boligplattformen på Johan Sverdrup. Stålunderstellet til utstyrs- og boligplattformen veier 7.600 tonn og skal bygges ved verftet i Cadiz.

Installasjon på feltet er planlagt sommeren 2018.

– Det er gledelig å få Dragados Offshore inn i Johan Sverdrup-prosjektet, som er et komplekst puslespill, hvor vi er avhengig av presisjon og kvalitet i alle leveranser. Her har vi gode erfaringer med Dragados Offshore på byggingen av stålunderstellet til det Statoil-opererte Mariner-prosjektet, heter det.

Det er ikke oppgitt en sum på leveransen fra Dragados.

Les også: Dette feltet er en av de viktigste grunnene til at oljeprisen stuper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.