PODKAST

Kundene vil bare ha mer: El-bussen går opp mot 16 timer i døgnet

Ukens podcast.

Ukens gjest: Utviklingsjef på Volvo Bussar, Marcus Ekman.
Ukens gjest: Utviklingsjef på Volvo Bussar, Marcus Ekman.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
15. juli 2019 - 15:28

Volvo begynte å se på strøm til bussdrift for 15 år siden, og lanserte de første hybridene i 2008. Det ble en stor suksess. Mindre støy og mye lavere forbruk. Men nå vil stadig færre ha dieselmotor, men helelektriske busser i stedet. Volvo lanserte dem i 2015. Nå er en stadig økende del av produksjonen elektrisk, og mange norske byer kjøper dem.

I dag snakker vi med den elektroentusiastiske utviklingssjefen på Volvo Bussar, Marcus Ekman i Gøteborg, om revolusjonen som skjer i markedet for bybusser.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.