ENERGI

Kristin Færøvik gir seg som Lundin-sjef. Morten Grini overtar

Lederbytte i den norske delen av oljeselskapet.

Fra nyttår blir det lederbytte i Lundin Norway. Morten Grini overtar som administrerende direktør etter Kristin Færøvik, som har ledet selskapet de siste syv årene.
Fra nyttår blir det lederbytte i Lundin Norway. Morten Grini overtar som administrerende direktør etter Kristin Færøvik, som har ledet selskapet de siste syv årene. Foto: Lundin
Ina AndersenIna AndersenJournalist
1. des. 2021 - 13:25

Lundin Norway melder onsdag at styret i selskapet og administrerende direktør Kristin Færøvik har avtalt at hun vil fratre sin stilling som administerende direktør 31. desember i år. Morten Grini er utnevnt som ny administrerende direktør fra 1. januar 2022.

Kristin Færøvik har ledet selskapet siden 2015, da hun overtok stillingen etter Torstein Sannes. Hun omtalte da toppjobben i Lundin som «et tilbud hun ikke kunne si nei til»

Grini er i dag direktør for boring og brønn i Lundin og har vært medlem av ledergruppen i selskapet siden han ble ansatt i 2017. Han har tidligere jobbet for ExxonMobil i Norge og hatt en lang rekke internasjonale lederstillinger over en periode på 19 år, skriver selskapet. 

– Solide resultater

Konsernsjef Nick Walker i Lundin Energy beskriver Grini som en svært teknisk dyktig og god leder.

− Han har gjort en betydelig innsats for Lundin Energy i løpet av den relativt korte tiden han har jobbet hos oss. Jeg ser fram til å jobbe tett med ham i hans nye rolle som administrerende direktør i det videre arbeidet for å utvikle Lundin Energy til ett av de ledende operatørene på norsk sokkel, sier konsernsjefen i meldingen.

Han takker samtidig Færøvik for hennes innsats de siste sju årene og viser til en jevn og sterk vekst under hennes ledelse, hvor det har gått fra en produksjon av i overkant av 20.000 fat olje per dag til rundt 190.000 fat olje per dag.

− Selskapet har levert solide resultater gjennom hele hennes lederperiode. Hun har også bygget opp en dyktig ledergruppe som vil være en viktig ressurs for selskapet i tiden framover.

Færøvik selv uttaler i meldingen at hun er stolt over å ha videreutviklet Lundins virksomhet i Norge, og hun trekker frem prosjektene Edvard Grieg og Johan Sverdrup som høydepunkter.

– Etter sju år som leder av selskapet er det en glede for meg å gi stafettpinnen videre til Morten, sier hun.

I slutten av november mottok Norsk Industri, NHO og Fornybar Norge den nå mye omtalte Rystad-rapporten om kjernekraft. Her er Knut Sunde med statssekretær Elisabeth Sæther (t.v) og NHOs viseadm. direktør Anniken Hauglie under presentasjonen.
Les også

Knut Sunde har svekket sjansen til toppjobben

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.