Kristin Færøvik gir seg som Lundin-sjef. Morten Grini overtar

Lederbytte i den norske delen av oljeselskapet.

Kristin Færøvik gir seg som Lundin-sjef. Morten Grini overtar
Fra nyttår blir det lederbytte i Lundin Norway. Morten Grini overtar som administrerende direktør etter Kristin Færøvik, som har ledet selskapet de siste syv årene. Foto: Lundin

Lundin Norway melder onsdag at styret i selskapet og administrerende direktør Kristin Færøvik har avtalt at hun vil fratre sin stilling som administerende direktør 31. desember i år. Morten Grini er utnevnt som ny administrerende direktør fra 1. januar 2022.

Kristin Færøvik har ledet selskapet siden 2015, da hun overtok stillingen etter Torstein Sannes. Hun omtalte da toppjobben i Lundin som «et tilbud hun ikke kunne si nei til»

Grini er i dag direktør for boring og brønn i Lundin og har vært medlem av ledergruppen i selskapet siden han ble ansatt i 2017. Han har tidligere jobbet for ExxonMobil i Norge og hatt en lang rekke internasjonale lederstillinger over en periode på 19 år, skriver selskapet. 

– Solide resultater

Konsernsjef Nick Walker i Lundin Energy beskriver Grini som en svært teknisk dyktig og god leder.

− Han har gjort en betydelig innsats for Lundin Energy i løpet av den relativt korte tiden han har jobbet hos oss. Jeg ser fram til å jobbe tett med ham i hans nye rolle som administrerende direktør i det videre arbeidet for å utvikle Lundin Energy til ett av de ledende operatørene på norsk sokkel, sier konsernsjefen i meldingen.

Han takker samtidig Færøvik for hennes innsats de siste sju årene og viser til en jevn og sterk vekst under hennes ledelse, hvor det har gått fra en produksjon av i overkant av 20.000 fat olje per dag til rundt 190.000 fat olje per dag.

− Selskapet har levert solide resultater gjennom hele hennes lederperiode. Hun har også bygget opp en dyktig ledergruppe som vil være en viktig ressurs for selskapet i tiden framover.

Færøvik selv uttaler i meldingen at hun er stolt over å ha videreutviklet Lundins virksomhet i Norge, og hun trekker frem prosjektene Edvard Grieg og Johan Sverdrup som høydepunkter.

– Etter sju år som leder av selskapet er det en glede for meg å gi stafettpinnen videre til Morten, sier hun.

Les også