OLJE OG GASS

– Et tilbud jeg ikke kunne si nei til

Kristin Færøvik blir ny Lundin-sjef.

 Kristin Færøvik er ny Lundin-sjef. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i verftet Rosenberg WorleParsons i Stavanger.
Kristin Færøvik er ny Lundin-sjef. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i verftet Rosenberg WorleParsons i Stavanger. Bilde: Tommy Ellingsen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
5. des. 2014 - 11:47

Etter 4,5 år ved Stavanger-verftet Rosenberg, eid av multinasjonale WorleyParsons, fikk direktør Kristin Færøvik en forespørsel hun simpelthen ikke kunne takke nei til: Stillingen som toppsjef i Lundin Norge.

I dag kom meldingen om at hun fra april neste år overtar etter Torstein Sanness, som da går over til å bli styreleder.

– Dette er en utrolig spennende dag. Det blir vemodig å forlate Rosenberg, jeg hadde ingen tanker om å slutte. Men Lundin er et helt unikt selskap på norsk sokkel. Med en så spennende leteportefølje, utbyggingsoppgaver og Johan Sverdrup foran seg, så kan jeg ikke ønske meg noe mer spennende. Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Færøvik til Teknisk Ukeblad.

Kjenner selskapet

På spørsmål om hva som er så forlokkende ved stillingen, trekker hun fram jobbens innhold, selskapet i seg selv, som hun mener består av en flott organisasjon, med svært kompetente medarbeidere og selve arbeidsoppgavene.

– Fra min tid i Marathon, hvor vi samarbeidet på Alvheim, og fra mine år i styret i morselskapet, så kjenner jeg selskapet fra før. Jeg tror dette blir veldig gøy, påpeker hun.

Færøvik legger til at hun setter pris på at Torstein Sanness blir med videre som styreleder.

– Det blir fint å ha tilgang til all hans erfaring i tiden framover.

Rosenberg har fått ny leder med umiddelbar virkning, og Færøvik får dermed god tid til å sette seg inn i sin nye arbeidsplass.

Før hun overtar i april skal hun også tilbringe noen måneder hos morselskapet i Geneve, for å bli skikkelig kjent med konsernet og virksomheten i hele bedriften, og i Norge.

Les også: Lundin-sjefen: - Dersom vi bare spiller golf, vil vi fortsatt doble produksjonen

– Liker nærhet til det operasjonelle

Johan Sverdrup er blant prosjektene til Lundin som hun trekker fram.

– Johan Sverdrup blir kjempespennende. Det er et prosjekt av nasjonal betydning, påpeker hun.

Det er likevel et annet felt hun gleder seg enda mer til å komme i gang med arbeidet med.

– På kortere sikt gleder jeg meg veldig til å sette Edvard Grieg i drift. Jeg liker nærheten til det operasjonelle, og det man opererer selv har man mer innflytelse på. Det blir veldig kjekt, poengterer Færøvik.

Les også: Derfor treffer Lundin dobbelt så ofte som de andre leteselskapene

– Respekt for norske leverandører

– Hvilke egenskaper vil du si at du tilfører Lundin?

– Jeg har svært relevant erfaring, og vet ganske mye om hva jeg går til. Jeg får også høre at jeg er en tydelig leder, og så er jeg ganske flink til å skape begeistring rundt meg. Jeg vil også si at jeg opplever at Lundin er et selskap med stor grad av lidenskap for det de driver med, og det passer meg veldig godt, svarer den påtroppende Lundin-sjefen.

Hun tar også med seg noen gode erfaringer fra årene i Rosenberg.

– Jeg har fått dyp respekt for norsk leverandørindustri, og jeg har lært mye om prosjektgjennomføring. Det vil være nyttig i min nye jobb, sier hun.

– Vil din kjennskap til, og respekt for, norsk leverandørindustri påvirke Lundin til å velge norsk?

Heldigvis er det ikke administrerende direktør som gjør tilbudsevaluering, så min bakgrunn fra Rosenberg vil ikke ha noe å si for det. Det vil gjøres av andre, på en ryddig og god måte. Når det er sagt så er Lundin et selskap som tradisjonelt har valgt norsk leverandørindustri, lenge før jeg kom inn i bildet, understreker hun.

Les også: – Sverdrup må bygges på en slik måte at norske leverandører er konkurransedyktige

Ser fram til ordentlig vinter

Med den nye jobben vil bergenseren også måtte flytte over fjellet til Oslo. Hun ser fram til å bo i en vinterby.

– Jeg gleder meg til å bo i en by som har ordentlig vinter. Vi er ikke så bortskjemte med snø i Bergen heller, men det er litt kortere til fjellet der enn i Stavanger. Så det skal bli godt å komme til en vinterby. Det er også  lettere å flytte nå, når barna har flyttet hjemmefra, sier Færøvik.

I Rosenberg har Færøvik vært leder for over 600 ansatte. Tidligere har hun også vært administrerende direktør i Marathon Oil i Norge, og har hatt flere stillinger i BP, både i Norge og internasjonalt.

Hun har også sittet i styret i Lundin fra 2011 til 2013.

Lundin skriver i en pressemelding at de kjenner Færøvik godt fra før, fra hennes tid i Marathon Oil og Lundin. Her påpekes det også at strategien til oljeselskapet vil forbli den samme under Færøviks ledelse, og at Lundin vil fortsette å vokse i NOrge i mange år framover.

Les også:

Statoil sliter med å få tak i nok kvalifiserte sveisere til Aasta Hansteen

Trodde du oljeprisen var lav nå? Hør hva disse ringrevene har å si

Analytiker: Nye Yme kan gå i balanse på 35 dollar fatet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.