PODKAST

Krigen mellom den gode og onde maskinlæringen

Ukens podcast.

UKENS GJEST: Christan Sandberg.
UKENS GJEST: Christan Sandberg.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
20. juli 2018 - 05:00

Maskinlæring er både den nye skurken og den nye ridderen innen datasikkerhet. De store IT-aktørene tapper oss for informasjon på alle mulige måter. Til felles beste.

Da kan de svare på alle spørsmål, de skjønner norsk, de skal hjelpe de nye autonome bilene som kommer. Algoritmene trenger oss og vi trenger dem.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Men de snille er ikke alene om å utnytte dette. Skurkene bruker også maskinlæring og AI. Og mottrekket er at sikkerhetsselskaper bruker den samme teknologien for å avsløre angrep. En klassisk våpeneskalering.

Vi snakker med datasikkerhetsekspert Christian Sandberg for å forstå den nye kalde og varme krigen som foregår på nettet. Han leder sikkerhetsselskapet Check Points teknologgruppe for avanserte sikkerhetsløsninger i
Europa.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

 Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.